Achtergrondinformatie 40-dagentijd 2019-02-20T16:05:03+00:00

Achtergrondinformatie 40 dagen groeien in financiële rust

Doel

Met de 40-dagentijd overdenkingen willen we elkaar stimuleren om stil te staan bij onze relatie tussen geld en geloof. Geld heeft namelijk een rol in ieders leven. Het is een middel waar je mooie dingen mee kunt doen. Tegelijkertijd kan het ook onrust geven. Wist je dat het onderwerp rondom geld in de top 3 staat waar echtparen ruzie over hebben? De Bijbel geeft ons veel wijsheid over het omgaan met geld. Meer dan 2.350 Bijbelteksten hebben hiermee te maken. Omgaan met en denken over geld zoals God het heeft bedoeld geeft rust en vrede.

Iedere dag een ander onderwerp
We hebben allemaal met geld te maken, ieder op zijn of haar eigen manier. De overdenkingen zijn dus waardevol voor iedereen. We hebben ervoor gekozen om allerlei onderwerpen aan bod te laten komen. De ene dag zal het onderwerp toepasselijker zijn dan een andere dag. We willen je uitdagen dat als een onderwerp op een dag iets minder voor jouw persoonlijke situatie van toepassing is, je nagaat wie je hiermee kan inspireren. Stuur de mails gerust door.

De schrijvers

De overdenkingen zijn geschreven door Paul van der Laan, Ben Lankhaar en Gé Drayer.

Dr. Paul van der Laan is in 1951 geboren in de Amsterdamse Jordaan. Op 22 jarige leeftijd bekeerde hij zich tot het christelijk geloof. Hij volgde zijn theologische opleiding in Scheveningen en Brussel en promoveerde op de Universiteit van Birmingham in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft een rijk geschakeerde carrière en functioneerde onder andere als directeur van de Centrale Pinkster Bijbelschool/Azusa Theologische Opleiding, eindredacteur bij de Evangelische Omroep en hoogleraar in theologie en kerkgeschiedenis aan de Southeastern University in Lakeland, Florida in de Verenigde Staten. Hij is getrouwd met Rina en zij hebben twee kinderen; Timon en Natasja. Bijbelonderwijs en kerkgeschiedenis welke voor iedereen toegankelijk is, is de passie en tegelijkertijd de specialiteit van Paul van der Laan. Hij is de auteur van zeven boeken over een diversiteit van theologische onderwerpen.

Ben Lankhaar (1970) is operationeel directeur bij IT-bedrijf VPO. In zijn vrije tijd is hij graag thuis te vinden. Hij houdt van lekker eten, koken, muziek maken en tekenen. Samen met zijn vrouw Grace hebben zij één zoon die dit jaar aan de middelbare school begonnen is. Ben is dagelijks op zoek hoe hij de bijbelse principes rondom omgaan met geld kan toepassen in zijn onderneming. Door de jaren heen is zijn onderneming steeds meer veranderd van een doel in zichzelf naar een instrument in Gods koninkrijk.

Gé Drayer (1950) sinds april 2017 gepensioneerd predikant in de CGK. Hij is getrouwd, vader van drie kinderen en opa van zes kleinkinderen. Na zijn studie theologie heeft hij 14 jaar in Zuid-Afrika gewerkt. Hij werd uitgezonden als zendeling om assistentie te verlenen aan het kerkopbouwwerk van de kerken daar. Na zijn terugkomst in Nederland is hij 10 jaar gemeentepredikant geweest van de CGK Zoetermeer. De laatste 15 jaar van zijn werkzame leven heeft hij leiding gegeven aan het diaconale werk dat in en door onze kerken gebeurt in ons eigen land, maar vooral ook in het buitenland.

Interactie

De overdenkingen worden ook iedere dag geplaatst op de Facebook pagina van Gabriël. We nodigen je uit om mee te discussiëren over de teksten. Klik hier voor de Facebook pagina.

Vervolg

Wij hopen natuurlijk dat de 40 dagen je inspireren tot verdere verdieping. We hebben ook zelf ontdekt dat “Jezus volgen met je geld” niet een quick fix is maar een weg is die je verder kunt gaan volgen. Hierdoor ga je verder groeien in financiële rust. Wij hebben daarvoor diverse vervolgmogelijkheden ontwikkeld:

Cursus Jouw geld telt
Stichting Encour biedt in samenwerking met Gabriël een cursus “Jouw geld telt” aan van vijf avonden waarin alle Bijbelse principes rondom geld aan bod komen. Op een praktische wijze ontdek je hoe je God (nog) meer kunt dienen met je geld. Ook biedt Stichting Encour een training aan zodat iemand uit jullie gemeente de cursus zelf kan verzorgen. Stichting Encour kan deze training in de vorm van een Money & Marriage weekend ook plaatselijk verzorgen. Meer informatie hierover is te vinden op www.encour.nl.

Kringmateriaal
Stichting Encour heeft ook kringmateriaal over financiële vrijheid ontwikkeld. Hiermee kun je 5 kringavonden vullen. Dit MoneyLife materiaal kun je afnemen nadat een kringleider een instructieavond bij Stichting Encour heeft gevolgd en daardoor gecertificeerd is.

Persoonlijk advies
De adviseurs van Gabriël weten alles over financiën en proberen zelf als christen zo goed mogelijk hun geld te beheren zoals God dat heeft bedoeld. Wil je je totale financiën samen eens doornemen of heb je specifieke vragen over bijvoorbeeld een hypotheek, vermogensbeheer of verzekeringen? Maak dan een afspraak met een adviseur van Gabriël. Voor het persoonlijk verder toepassen van de Bijbelse principes kun je terecht bij een medewerker van Stichting Encour.

Coaching
In samenwerking met Stichting Encour bieden wij een coachingstraject aan waarin het draait om de waarom-vraag, waarom je keuzes maakt rondom geld. We verdiepen ons met jou in het gedrag achter de financiële keuzes. Met als inspiratie daarachter wat de Bijbel ons erover leert. Kijk hier voor meer informatie.

Neem gerust contact met ons op

Zielhorsterweg 71
3813ZX Amersfoort
E-mail: info@gabrielfb.nl
Tel: 033-4556555

global $wp; $current_url = home_url(add_query_arg(array(),$wp->request));