“Ook in het buitenland staat de adviseur van Gabriël naast me.”

Dorien, Boaz en Gerben Boon, klanten bij Gabriël.

Zending heeft ons hart

Speciaal voor mensen die voor kortere of langere tijd als zendeling in het buitenland gaan werken, heeft Gabriel een zendelingenpakket ontwikkeld. Zending heeft ons hart, daarom ondersteunen we zendelingen niet alleen met onze financiële expertise, maar ook door onze winst te geven aan zendingsprojecten wereldwijd. Ben jij je aan het oriënteren op een leven als zendeling? Neem dan contact op met onze een van onze adviseurs. Zij geven je inzicht in wat de financiële consequenties zijn van een langdurig verblijf in buitenland en adviseren je hoe het beste je financiële zaken kunt regelen.

Verzekeringen

Wanneer je als zendeling gaat werken in het buitenland is het erg belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Sommige zaken hoef je minder uitgebreid te verzekeren dan in Nederland maar er zijn ook dingen die juist meer aandacht vragen. Dat geldt zeker voor je ziektekostenverzekering. Als je iets overkomt in het buitenland, wil je niet voor verrassingen komen staan en zeker weten dat je kosten vergoed worden. Daarom heeft Gabriël samen met een internationale verzekeraars een speciale ziektekostenverzekering ontwikkeld voor zendelingen, waarbij je er zeker van kan zijn dat je de zorg krijgt die je nodig hebt.

In dit pakket worden de kosten voor het ziekenhuis, huisarts en specialisten volledig vergoed. Kwalitatieve zorg staat centraal. Als dit plaatselijk niet voldoende gewaarborgd kan worden dan wordt er gezorgd dat je in een ziekenhuis elders of in Nederland geholpen kan worden. Zelfs de vliegkosten worden dan grotendeels gedekt. Zo kan er altijd snel adequate hulp geboden worden, waar ter wereld je ook bent.

Naast de ziektekostenverzekering helpt Gabriël je ook met advies en bemiddeling van andere verzekeringen zoals een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering. Op basis van jouw financiële situatie zorgen wij voor een verzekeringspakket op maat. We hebben regelmatig contact tijdens je verblijf in het buitenland en zodat we het verzekeringspakket altijd tijdig kunnen aanpassen op het moment dat je omstandigheden wijzigen.

Pensioen

Als je in Nederland woont, bouw je automatisch AOW op. Als je hier altijd in loondienst hebt gewerkt is doorgaans ook je pensioenopbouw standaard geregeld. Wanneer je als zendeling in het buitenland werkt, stoppen deze voorzieningen. Gabriël adviseert jou als zendeling over de pensioenvoorziening die het beste bij je past.

Niet alleen financiën

Uiteraard is het fijn dat je financieel weet waar je aan toe bent als je als zendeling aan de slag gaat. Daarnaast moet je als zendeling natuurlijk nog veel meer regelen en wil je goed voorbereid dit avontuur aan gaan. In wat voor cultuur kom ik terecht? Hoe werkt het daar met huisvesting? Waar moet ik medisch aan denken? Wat als ik mijn thuissituatie erg mis? Voor al dit soort vragen werken wij samen met de organisatie IntoMission. Zij nemen je aan de hand en zorgt ervoor dat jij als zendeling 100% bent voorbereid voor deze stap in je leven. Ze hebben een schat aan ervaring en zetten zich al jaren in om enthousiaste zendelingen zo goed mogelijk klaar te stomen om aan de slag te gaan.

Voor meer informatie kun je hun website bekijken: www.intomission.nl.

Boek: ‘Zending zonder zorgen’

Natasja Naron schreef het boek ‘Zending zonder Zorgen’. Het boek laat de complexiteit zien van de financiële consequenties van een langdurig verblijf in het buitenland. Natasja kwam er achter dat het vaak droevig gesteld is met de financiële waarborgen voor zendelingen en dat het meestal ontbreekt aan de meest elementaire kennis op dit gebied. Het boek is een aanrader voor iedereen die overweegt voor langere tijd naar het buitenland te gaan.

Natasja: “Dit boek heb ik geschreven vanuit de overtuiging dat alleen God kan zorgen voor de ultieme voorziening die we allemaal nodig hebben. Dat ontslaat ons niet van onze persoonlijke verantwoordelijkheid. Als goede rentmeesters moeten we wat God ons toevertrouwt zo optimaal mogelijk beheren. Het is mijn gebed dat dit boek er aan bijdraagt dat de zendeling zich kan richten op zijn of haar eigenlijke taak, zonder zich zorgen te hoeven maken om alle bijkomende rompslomp!”

Wanneer je kiest voor een zendelingenpakket van Gabriël krijg je een exemplaar van het boek cadeau. Je kunt het boek ook hier bestellen.

Neem gerust contact met ons op

    Zielhorsterweg 71
    3813ZX Amersfoort
    E-mail: info@gabrielfb.nl
    Tel: 033-4556555