“Een financieel drie-stappenplan waardoor ik mijn dromen realiseer.”

‘Kan ik in de toekomst eerder stoppen met werken en heb ik dan genoeg om van te leven?’ ‘Al jaren denk ik eraan voor mezelf te beginnen, maar ik durf de stap niet te nemen. Is het financieel te realiseren?’ ‘Hoe kan ik mijn droomhuis kopen zonder dat dit ervoor zorgt dat ik geen dingen meer kan doen die wezenlijk voor me zijn?’ ‘Hebben we onze zaken financieel eigenlijk wel goed voor elkaar?’

Iedereen heeft wel vragen over zijn financiën. Soms heb je behoefte aan iemand om mee te sparren en soms aan een heel gericht persoonlijk advies. Het Gabriël drie-stappenplan geeft je dan persoonlijk inzicht in je geldzaken zodat je weet waar je aan toe bent en wat je kunt realiseren.

Het Gabriël drie-stappenplan is niet zomaar een financiële scan of APK waarin we kijken of je wel de juiste hypotheek hebt en of je wel genoeg hebt om van te leven tijdens je pensioen. Je wilt immers zonder zorgen van je nieuwe huis of oude dag genieten. De belangrijkste vraag van het drie-stappenplan is namelijk niet of je financiën op orde zijn, maar of jouw financiën je helpen om de dingen te doen die waardevol voor je zijn.

In het Gabriel drie-stappenplan maken we eerst je persoonlijke prioriteiten helder. Wat is echt belangrijk voor je? Welke passies geven je leven kleur? Vervolgens creëren we inzicht in het geheel van je financiën en helpen we je tenslotte om de stappen te zetten die nodig zijn. Zo worden je financiën een middel om je dromen te realiseren. Zo heb je genoeg om van te leven en genoeg om door te geven.

Stap 1: je wensen en ambities

Wat zijn je dromen en prioriteiten? Wat zijn je hobby’s en passies? Hoe sta je in het leven? Welke mensen zijn belangrijk voor je? Wie ben je? We willen er graag achterkomen wat écht belangrijk voor je is. Financiën hoeven immers niet te bepalen hoe je leeft, maar kunnen je wel helpen om je dromen en prioriteiten mogelijk te maken. Jij bent het uitgangspunt van jouw financiële plan.

Stap 2: Je financiën in kaart

Veel van onze klanten hebben zo’n 20-30 financiële producten, zoals lijfrentes, een hypotheek en verzekeringen. Welke financiële producten gebruik jij? Hoe sta je er financieel voor, ook in de toekomst? Wat zijn de risico’s die je loopt, bijvoorbeeld in het geval van werkeloosheid, ziekte of overlijden?

Onze bevindingen presenteren we in een uitgebreid rapport dat geschreven is in begrijpelijke taal. Onze ervaring is dat dit inzicht en advies onze klanten helpt om hun financiën te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. De uitslag van stap twee wordt in een persoonlijk gesprek nader toegelicht.

Stap 3: een concreet advies

Vanuit de informatie die we hebben verzameld in de eerste twee stappen, ontwikkelen we een persoonlijk financieel actieplan waarmee je aan de slag kunt gaan.
We kijken waar je concreet geld kunt besparen, bijvoorbeeld omdat je dubbel verzekerd bent, je spaargeld aantrekkelijk kunt beleggen of omdat een overstap met je pensioen aan te raden is.
Vervolgens adviseren we je over de vragen die je hebt op financieel gebied. Allerlei ingrijpende veranderingen in je leven kunnen soms grote financiële gevolgen hebben. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een groter huis en heb je wel ruimte voor een zwaardere hypotheek? Zijn de zaken goed geregeld als je straks met pensioen gaat? Wat zijn de financiële consequenties als je langere tijd arbeidsongeschikt raakt?

Ten slotte kijken we heel concreet hoe je je dromen kunt realiseren. Heel veel mensen komen nooit tot die stap omdat ze de consequenties niet kunnen overzien. Jouw Gabriël adviseur maakt dit concreet en inzichtelijk.

Het drie-stappenplan eenvoudig uitgelegd

Neem gerust contact met ons op

    Zielhorsterweg 71
    3813ZX Amersfoort
    E-mail: info@gabrielfb.nl
    Tel: 033-4556555