Coachtrajecten2021-01-04T15:44:12+01:00

“Ik heb mezelf veel beter leren kennen.”

Bij Gabriël geloven we in de eigenheid en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Als je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt, wat je diepste dromen en specifieke kwaliteiten en valkuilen zijn, zou je het leven (nog) meer in kunnen richten op een manier die helemaal passend is. Soms is het ook zo dat iets in jezelf je tegenhoudt om daar te komen waar je graag zou willen zijn. Eigen wensen en persoonlijkheid daadwerkelijk kennen en serieus nemen geeft een gevoel van betekenis en waarde. Je krijgt energie om vanuit die kracht betekenisvol te leven! Ook persoonlijk geloof kan hierin een rol spelen en is in zo’n geval belangrijk om erbij te betrekken. Bij Gabriël bieden we drie verschillende coachtrajecten aan om je verder te helpen in persoonlijke ontwikkeling. We kijken in deze trajecten in eerste instantie niet naar de financiële situatie, maar het draait puur om jou. Het kan helpend zijn om de financiële context duidelijk te hebben voor of na een coachtraject. Deze informatie kan gebruikt worden in het zetten van eventuele stappen in het traject. De coach bij Gabriël onderhoudt daarom ook nauw contact met de financieel adviseurs, zo sluit een advies nog meer bij jou aan.

Traject 1: Meer leven naar wat belangrijk voor jou is
We bieden jou een persoonlijk ontwikkelingstraject aan. Wie ben je? Welke weg zou jij willen bewandelen en wat houd je tegen om daar te komen? En wat is ervoor nodig om daar te komen? Deze blokkades, mogelijkheden en wensen willen we in dit coachtraject met elkaar onderzoeken. Via de weg van bewustwording en concrete actiestappen helpen we je verder richting jouw doel: leven naar dat wat belangrijk voor je is; jouw waarden.

Een coachtraject bestaat uit meerdere gesprekken. Gemiddeld zijn dit er zes. In deze gesprekken gaat het om bewustwording door middel van reflectie en verder inzoomen op wat er zich nu voordoet en eventueel in het verleden heeft voorgedaan. Naast deze bewustwording zijn de coachtrajecten ook actiegericht. Je gaat zelf aan de slag. Zo vul je bijvoorbeeld een vragenlijst in vanuit een methodiek die wij gebruiken die inzicht geeft in jouw voorkeuren en talenten, maar zet je  ook concrete stappen richting het doel.

Traject 2: loopbaantraject
In een vol leven anno 2021 is het soms ingewikkeld tijd en aandacht te schenken aan datgeen dat echt belangrijk is voor jou. Het gevaar ligt op de loer om op de automatische piloot door te leven zonder gevoel van bestemming. Jijzelf en jouw wensen daadwerkelijk kennen en serieus nemen geeft een gevoel van betekenis en waarde. In een loopbaantraject onderzoeken we samen drie pijlers.

  • Willen: Wat wil je? Wat zijn je drijfveren? Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? Wat heb jij gedaan in jouw leven waar je enorm energie van kreeg?
  • Kunnen: Wat zijn je specifieke talenten? Waar ligt jouw talent niet? Wat is er eventueel nodig aan kennis/kunde om daar te komen waar je zou willen zijn?
  • Moeten: Wat zijn specifieke randvoorwaarden die belangrijk voor je zijn? Reistijd? Salaris? Cultuur op de werkvloer? Zelfstandig of in loondienst?

In meerdere gesprekken (gemiddeld 6) gaan we met je op zoek binnen deze drie pijlers en komen onder andere bovenstaande vragen langs. Je schrijft in het traject jouw eigen loopbaanplan onder onze begeleiding. Door middel van gesprekken en diverse oefeningen ontdek je welke koers jij wilt en kunt varen.

Traject 3: De omgang met geld in relatie tot geloof en Bijbelse principes
Hoe zie jij het omgaan met geld in kader van je geloof? Voel jij je wel eens gebonden in het omgaan met geld in plaats van dat je er volledige vrijheid en regie in ervaart? In dit coachingstraject draait het om de waarom-vraag, waarom je keuzes maakt rondom geld. We verdiepen ons in het gedrag achter jouw financiële keuzes. Met als inspiratie daarachter wat de Bijbel ons erover leert.

Door dit coachtraject word je geholpen om jouw geloof te verbinden met je dagelijkse omgang met jouw geld. Hierdoor:

  • krijg je inzicht in welke uitgaven jou écht geluk geven;
  • word je minder geleefd door je geld en ervaar je hemelse rust;
  • ga je groeien in financiële vrijheid.

In een kennismakingsgesprek bespreken en bekijken we samen hoeveel sessies er nodig zijn om hierin verder en tot een doel te komen. Gemiddeld ligt dit tussen de drie en vijf gesprekken.

KLANTEN ERVARINGEN

 -Ton de Gooijer-

“De verschillende opties zijn keurig gemaild en voor mij was daardoor snel duidelijk wat voor mij de beste optie was.”

Waardering: 10,0

-René Ruitenberg-

“Wie doet zoiets in deze tijd? Geweldig dat alle winst naar goede doelen gaat!”

Waardering: 9,5

-Arie Slob-

“Gabriël kan voor veel mensen een zegen zijn.”

-Durk Muurling-

“Ik ben in mijn dagelijks werk als voorganger altijd druk met zorg aan mensen, maar voor mijzelf zorgen is niet mijn sterkste kant. Daarom ben ik blij dat Gabriël mijn verzekeringen verzorgt en dat ik voor financiële raad altijd bij hen terecht kan. Kan ik lekker met mensen aan de gang!”

Waardering: 9,5

-Judith Bakker-

“Prettig. Vanaf het begin leek de adviseur meteen een bekende van me. Direct antwoord in begrijpelijke taal.”

Waardering: 10,0

NIEUWS & ARTIKELEN

Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag ligt weer achter ons. Onze koning, hield in het 10e jaar van zijn koningschap voor de 11e keer de traditionele troonrede. Daarin klonk door dat in 2024 de minima meer te besteden moeten krijgen, om zo de toenemende armoede in ons land te beperken. Kort voor prinsjesdag is nog twee miljard vrijgemaakt om dit doel te bereiken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de accijnzen op tabak en alcohol te verhogen en dit te gebruiken voor armoedebestrijding. Ruim de helft van dat geld gaat naar het kindgebonden budget. Ook de maximale huurtoeslag gaat omhoog. De zorgtoeslag valt in 2024 juist lager uit dan dit jaar. Verder is er een streven naar een “thuis voor iedereen”. Het streven is dat er voldoende betaalbare woningen komen. ‘Herstel van vertrouwen’ is een ander belangrijk thema. In een land waar steeds minder vertrouwen is en tegenstellingen steeds harder en extremer worden. Voor mensen die van buitenaf naar ons land kijken, lijkt Nederland een welvarend [...]

21 september 2023|
Ga naar de bovenkant