“Mijn Gabriël adviseur geeft me financieel inzicht.”

Alles op orde met Gabriël

Als bedrijf of stichting wordt er heel wat van je verwacht op het gebied van je financiën. Als je binnen een organisatie verantwoordelijk bent voor de financiën of je eigen bedrijf hebt, dan ben je bij Gabriël aan het juiste adres. Gabriël kan een belangrijke rol spelen in de advisering en begeleiding op allerlei financiële terreinen, zodat je een goed rentmeester over de financiën kunt zijn.

Naast dat we je helpen je financiële zaken goed op orde te hebben, vinden wij dat de financiën zodanig ingericht moeten zijn dat ze de missie van de organisatie versterken. Wanneer wij onze kracht inzetten, kan jij excelleren in jouw expertise en hoef je je niet met randzaken bezig te houden. Je vaste adviseur is je sparringpartner en kan je ontzorgen op het gebied van: boekhouding, collectief pensioen, vermogensbeheer, je eigen pensioen en specialistische verzekeringen.

Boekhouding

Een goede boekhouder bespaart je geld en tijd. Naast dat we je helpen om alle cijfers netjes te verwerken, overleggen we ook met je over de inrichting. Wat is de bedrijfsvorm? Wordt er fiscaal gezien het optimale uitgehaald? We informeren je over wat de beste manier is om de financiële administratie zo overzichtelijk mogelijk in te richten. We begeleiden je bij de administratie, werken die uit tot jaarcijfers en verzorgen de aangiftes, zoals de BTW-aangifte. We kunnen je volledig ontzorgen: je hoeft alleen de documenten aan te leveren en wij doen de rest. Wil je liever zelf een deel doen en ons alleen inzetten voor de complexere werkzaamheden? Dan is dit ook mogelijk. We bespreken wat voor jou passend is, zodat de boekhouding aansluit bij jouw wensen.

Collectief pensioen

Als je als bedrijf of stichting een pensioen aan je medewerkers wilt aanbieden, komen er gelijk heel wat vragen om de hoek kijken. Gabriël kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen welk pensioen je je medewerkers wilt aanbieden. Ook de communicatie naar de medewerkers kan verzorgd worden. Als er al een pensioenregeling is voor de medewerkers, kunnen wij kijken of dit nog steeds goed past bij jullie wensen en de huidige regelgeving. De wetgeving op het gebied van pensioen is de afgelopen jaren behoorlijk gewijzigd. Het kan daarom verstandig zijn om de pensioenregeling opnieuw onder de loep te nemen. Met een goed geregeld pensioen, draag je bij aan het geluk van je medewerkers, nu en later.

Vermogensbeheer

Hoe ga je wijs om met de reserves van het bedrijf of de stichting? Wat doe je nu we met een negatieve rente te maken hebben? Gabriël kan je hierin adviseren. Soms kan beleggen interessant zijn. Dat kan op allerlei manieren. Met veel risico en kans op een hoog rendement of op een voorzichtige manier. Beleggen op een veilige manier levert naar verwachting minder op dan risicovol beleggen, maar wel een stuk meer dan de spaarrekening. Gabriël kan je hierin adviseren. Daarbij bespreken we wat het oplevert, de risico’s en de impact die je met beleggen kan maken. Bij beleggen beslis jij namelijk wat er met het geld gebeurt. Voor Gabriël staat duurzaam en impactvol beleggen hoog in het vaandel. Zo beleggen we bijvoorbeeld in microkredieten en duurzame bedrijven. Meer over onze kijk op beleggen kan je hier lezen.

Pensioen voor de ondernemer

Als ondernemer moet je je pensioen zelf regelen. Dit wordt niet automatisch voor je geregeld zoals dat bij werknemers vaak wel gebeurt. Hoe wil je leven als je met pensioen gaat? Welk inkomen heb je dan nodig? Wat heb je in het verleden al opgebouwd aan pensioen en in hoeverre kan de waarde van je bedrijf dienen als pensioenvoorziening? Gabriël kan je helpen met inzicht hierin en adviseren hoe je dit als ondernemer het beste regelt. Zowel voor later, als voor een situatie van eerder overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Verzekeringen

Binnen een bedrijf kun je met heel wat risico’s te maken hebben, waarvan het beter is dat je afdekt door het afsluiten van verzekeringen als bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering of een bedrijfsschade verzekeringen. Sommige verzekeringen kunnen afhankelijk zijn van de sector waarin je werkzaam bent. Als je personeel in dienst hebt dan is er sprake van een ziekteverzuimverzekering. Ten slotte is ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering belangrijk als je als ondernemer wilt zorgen dat je een inkomen hebt als je zelf arbeidsongeschikt bent geraakt. De adviseur van Gabriël kan je helpen om de risico’s die je binnen je bedrijf loopt inzichtelijk te maken en helpt je om te overwegen welke verzekeringen echt noodzakelijk zijn.

Voor bedrijven of organisaties met personeel hebben we Gabriël voor de Zaak. Op deze afdeling binnen Gabriël werken onze specialisten die alles weten over verzekeringen en risicomanagement van grotere bedrijven en organisaties. Alles over Gabriël voor de Zaak is hier te vinden.

Stephan Haverkamp over verzekeringen

Ook voor stichtingen

Sinds het bestaan van Gabriël hebben diverse stichtingen zich als klant bij ons aangesloten. Omdat een stichting geen winstoogmerk heeft, zijn er diverse samenwerkende partners die speciale voorrechten toekent aan stichtingen. Naast scherpe verzekeringspremies, zijn dit ook uitgebreide dekkingen voor stichtingen en hun bestuur en vrijwilligers. We ervaren als Gabriël veel verbondenheid met stichtingen, aangezien we ook zelf een stichting hebben en graag de wereld een stukje beter maken.

Interesse? Neem contact op met een van onze adviseurs

    Zielhorsterweg 71
    3813ZX Amersfoort
    E-mail: info@gabrielfb.nl
    Tel: 033-4556555