40-Dagentijd2024-02-14T11:54:31+01:00

Een waardevast leven:
40 dagen op pelgrimsreis met God, geld, goed.

Wil je meer leren over wat de Bijbel zegt over geld? Geïnspireerd raken hoe geld kan bijdragen aan een gelukkig en betekenisvol leven? Praktijkverhalen horen over God en geld? Geef je dan op voor de gratis 40-dagenkalender: Een waardevast leven, 40 dagen op pelgrimsreis met God, geld, goed. In de vorm van een virtuele pelgrimstocht ontvang je dagelijks een mail waarmee je kennis hierover groter wordt, je beter weet hoe God het heeft bedoeld om met bezittingen om te gaan en je leven mooier wordt.

Geld heeft een rol in ieders leven. Het is een middel waar je mooie dingen mee kunt doen. Tegelijkertijd kan het ook onrust geven. Daarom hebben wij de 40 dagentijd over financiën ontwikkeld. Met deze alternatieve invulling van de vastentijd willen we je uitdagen om meer te leren over de Bijbelse lessen die te maken hebben met geld en hoe je dit praktisch vorm kan geven. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede Vrijdag. Omdat de eerste serie overdenkingen zo goed ontvangen is hebben wij besloten om er een jaarlijkse traditie van te maken. Samen met negentien theologen en andere schrijvers inspireren wij met dit project elk jaar weer veel mensen. Het 40-dagenproject is een gezamenlijk initiatief van Gabriël, Stichting Encour en Leprazending.

Wat kun je verwachten als je meedoet?

Tijdens de 40 dagentijd ontvang je iedere dag gratis een pakkende overdenking in de vorm van een virtuele pelgrimstocht. Aan de hand van zeven weekthema’s nemen 19 schrijvers je ieder op hun eigen manier mee in een boeiende overdenking. De weekthema’s zijn dit jaar: De wijde wereld in, Handige reistools, Kronkelweggetjes, Leeftocht voor de pelgrim en Doel van de reis.

De ‘reis’ start op 14 februari. Klik hier voor een voorbeeld van de mails die wij toesturen.

‘Ik vond de overdenkingen elke dag een parel. Ik zag er elke dag naar uit en wilde er geen een missen. Echt heel goed.’

‘Ik heb er van genoten, het was verfrissend vol met nieuwe inzichten en aansporingen.’

‘Ik vind het goed dat jullie dit zo doen. Geld is voor veel meer mensen dan we vaak beseffen een bron van onrust en vaak is het ook nog een taboe om het er over te hebben. Veel zaken hebben jullie in jullie mails geraakt. Daarnaast: ik vind het oprecht mooi dat jullie 40 dagen lang een onderwerp dat zakelijk zo dicht bij jullie staat op een mooie manier betekenis hebben gegeven.’

‘Ik was blij verrast dat het niet ging om jezelf te verrijken maar juist: wat kan ik met mijn rijkdom doen.’

Aanmelden
Klanten van Gabriël, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen deze overdenkingen gratis en geheel vrijblijvend ontvangen. Schrijf je in door in het vak hierboven je naam en mailadres in te vullen of op deze link te klikken.

Overdenkingen
De overdenkingen voor 2024 zijn geschreven door Andries Knevel, Joop Gankema, Paul van der Laan, Maroesja van der Pols, Joost Schelling, Carla van der Vlist, Tom Kolsters, Wieger Sikkema, Harmen Niemeijer, Henno Couprie, Wim Dekker, Jeroen Dorstijn, Ben Verboom, René Timmerman, Maarten Pijnacker Hordijk, Bart van de Vrie, Leo de Vos en Gendro&Mattanja. Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de schrijvers en de 40-dagentijd. Je kunt de overdenkingen hieronder teruglezen.

2018: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: bezit, rentmeesterschap, schuld, voorziening, overvloed, spaarzaamheid en vrijgevigheid. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2018 bekijken.

2019: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: meer door minder, armoede, rijkdom, sabbat-en jubeljaar, geld en geluk, tienden en stille week. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2019 bekijken.

2020: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: gerechtigheid, God liefhebben boven alles, je naaste liefhebben als jezelf, barmhartigheid, de vroege kerk en bezit, rust en doel in crisistijd en liefhebben als Jezus. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2020 bekijken.

2021: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: God en wij, vrij van schuld, vraag advies en wees eerlijk, werk om te geven, investeren in de eeuwigheid, bezint eer ge begint en prioriteiten in perspectief. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2021 bekijken.

2022: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade en Geven.

2023: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: Wat neem ik mee?, Zit ik op de goede weg?, Hoe betaal ik het?, Waar ben ik mee bezig?, Met wie ga ik?, Wie ben ik? en Haal ik het?

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2021

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2020

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2019

Bekijk hier de 40-dagentijd inspiratie
van 2018

KLANTEN ERVARINGEN

 -Ton de Gooijer-

“De verschillende opties zijn keurig gemaild en voor mij was daardoor snel duidelijk wat voor mij de beste optie was.”

Waardering: 10,0

-Arie Slob-

“Gabriël kan voor veel mensen een zegen zijn.”

-Durk Muurling-

“Ik ben in mijn dagelijks werk als voorganger altijd druk met zorg aan mensen, maar voor mijzelf zorgen is niet mijn sterkste kant. Daarom ben ik blij dat Gabriël mijn verzekeringen verzorgt en dat ik voor financiële raad altijd bij hen terecht kan. Kan ik lekker met mensen aan de gang!”

Waardering: 9,5

-Judith Bakker-

“Prettig. Vanaf het begin leek de adviseur meteen een bekende van me. Direct antwoord in begrijpelijke taal.”

Waardering: 10,0

-René Ruitenberg-

“Wie doet zoiets in deze tijd? Geweldig dat alle winst naar goede doelen gaat!”

Waardering: 9,5

9,5

NIEUWS & ARTIKELEN

Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag ligt weer achter ons. Onze koning, hield in het 10e jaar van zijn koningschap voor de 11e keer de traditionele troonrede. Daarin klonk door dat in 2024 de minima meer te besteden moeten krijgen, om zo de toenemende armoede in ons land te beperken. Kort voor prinsjesdag is nog twee miljard vrijgemaakt om dit doel te bereiken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door de accijnzen op tabak en alcohol te verhogen en dit te gebruiken voor armoedebestrijding. Ruim de helft van dat geld gaat naar het kindgebonden budget. Ook de maximale huurtoeslag gaat omhoog. De zorgtoeslag valt in 2024 juist lager uit dan dit jaar. Verder is er een streven naar een “thuis voor iedereen”. Het streven is dat er voldoende betaalbare woningen komen. ‘Herstel van vertrouwen’ is een ander belangrijk thema. In een land waar steeds minder vertrouwen is en tegenstellingen steeds harder en extremer worden. Voor mensen die van buitenaf naar ons land kijken, lijkt Nederland een welvarend [...]

21 september 2023|
Ga naar de bovenkant