40-Dagentijd2022-01-13T13:23:03+02:00

40 dagen inspiratie: 7G – God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade, Geven

Het 40-dagenproject is een gezamenlijk initiatief van Gabriël en Stichting Encour. Gabriel wil haar klanten graag helpen te leren leven vanuit ‘genoeg’. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen.

Als er een gebied is waarin veel mensen onrust ervaren dan is dat wel rondom hun financiën. De Bijbel biedt ons echter ook op financieel gebied veel handvatten. Daarom hebben wij in 2018 de 40-dagentijd omtrent financiën ontwikkeld. Met deze alternatieve invulling van de vastentijd willen we je uitdagen om meer te leren over de Bijbelse lessen die te maken hebben met geld en hoe je dit praktisch vorm kan geven. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede Vrijdag. Omdat de eerste serie overdenkingen zo goed ontvangen is hebben wij besloten om er een jaarlijkse traditie van te maken. Samen hopen wij met dit project elk jaar weer veel mensen te inspireren!

Wat kun je verwachten als je meedoet?
Iedere dag ontvang je een e-mail met een toepasselijke Bijbeltekst die te maken heeft met geld, een overdenking hierbij die uit het leven is gegrepen, een uitspraak en een opdracht waarmee je de Bijbelse lessen in de praktijk kunt brengen. Nieuw dit jaar is dat je op sommige dagen een video ontvangt. Klik hier voor een voorbeeld van de mails die wij toesturen.

Inschrijven 40 dagen mailing

* verplichte velden

Als je je inschrijft sturen we je alleen de dagelijkse overdenkingen en informatie die daarmee te maken heeft. Onze privacyverklaring vind je hier.

Aanmelden
Zowel klanten van Gabriël, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen deze e-mails gratis en geheel vrijblijvend ontvangen. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor de overdenkingen voor 2022. Je kunt de overdenkingen van 2018, 2019, 2020 en 2021 hieronder terug lezen.

Overdenkingen
De overdenkingen en video’s voor 2022 zijn geschreven/gemaakt door Antonie Treuren, Joëlla Opraus, Paul van der Laan, Koert Jansen, Hans Alblas, Bram Rebergen, Harmen Niemeijer, Joop Gankema, Tom Kolsters, Carla van der Vlist en Maroesja. Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de schrijvers en de 40-dagentijd. Het hoofdthema van 2022 is 7G: God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade en Geven.

2018: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: bezit, rentmeesterschap, schuld, voorziening, overvloed, spaarzaamheid en vrijgevigheid. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2018 bekijken.

2019: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: meer door minder, armoede, rijkdom, sabbat-en jubeljaar, geld en geluk, tienden en stille week. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2019 bekijken.

2020: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: gerechtigheid, God liefhebben boven alles, je naaste liefhebben als jezelf, barmhartigheid, de vroege kerk en bezit, rust en doel in crisistijd en liefhebben als Jezus. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2020 bekijken.

2021: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: God en wij, vrij van schuld, vraag advies en wees eerlijk, werk om te geven, investeren in de eeuwigheid, bezint eer ge begint en prioriteiten in perspectief. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2021 bekijken.

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2021

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2020

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2019

Bekijk hier de 40-dagentijd inspiratie
van 2018

KLANTEN ERVARINGEN

 -Ton de Gooijer-

“De verschillende opties zijn keurig gemaild en voor mij was daardoor snel duidelijk wat voor mij de beste optie was.”

Waardering: 10,0

-Arie Slob-

“Gabriël kan voor veel mensen een zegen zijn.”

-Durk Muurling-

“Ik ben in mijn dagelijks werk als voorganger altijd druk met zorg aan mensen, maar voor mijzelf zorgen is niet mijn sterkste kant. Daarom ben ik blij dat Gabriël mijn verzekeringen verzorgt en dat ik voor financiële raad altijd bij hen terecht kan. Kan ik lekker met mensen aan de gang!”

Waardering: 9,5

-Judith Bakker-

“Prettig. Vanaf het begin leek de adviseur meteen een bekende van me. Direct antwoord in begrijpelijke taal.”

Waardering: 10,0

-René Ruitenberg-

“Wie doet zoiets in deze tijd? Geweldig dat alle winst naar goede doelen gaat!”

Waardering: 9,5

9,5

NIEUWS & ARTIKELEN

Financiële rust

Het is Kerst als ik deze blog schrijf. Kerst is voor veel mensen de tijd van het jaar waarin ze even stil staan en afstand nemen van het drukke dagelijkse leven. En waardevolle tijd doorbrengen met hun geliefden. Al is dit met de huidige coronamaatregelen wat lastiger dan anders. De hedendaagse maatschappij vraagt veel van mensen. We moeten veelal mee in de stroom van de tijd. Dagelijks worden we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid prikkels. Waar is de tijd gebleven dat we nog geen internet en sociale media hadden? We kunnen bijna niet meer zonder onze mobiele telefoon, die ons continu van gewenste en ongewenste nieuwsmeldingen voorziet. En natuurlijk, de technologie heeft ons veel goeds gebracht. Informatie is altijd voor handen. Weet je iets niet, dan biedt een zoektocht op Google je snel duidelijkheid. Vanuit huis kunnen we de hele wereld bereiken. En toch is het goed om af en toe stil te staan in je drukke leven. Om te [...]

28 december 2021|
Ga naar de bovenkant