40-Dagentijd2022-07-21T09:10:35+02:00

40 dagen inspiratie: 7G – God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade, Geven

Anders denken over God en geld? Gabriël en Encour komen voor het vijfde jaar op rij met de 40-dagenkalender. In de afgelopen vier jaar zijn al diverse thema’s rond het onderwerp geld en bezit behandeld. In deze serie hebben de gloednieuwe 40-dagenmails het thema 7G: God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade en Geven. De Bijbel leert ons daar namelijk verrassend veel over!

Als er een gebied is waarin veel mensen onrust ervaren dan is dat wel rondom hun financiën. Daarom hebben wij in 2018 de 40-dagentijd omtrent financiën ontwikkeld. Met deze alternatieve invulling van de vastentijd willen we je uitdagen om meer te leren over de Bijbelse lessen die te maken hebben met geld en hoe je dit praktisch vorm kan geven. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede Vrijdag. Omdat de eerste serie overdenkingen zo goed ontvangen is hebben wij besloten om er een jaarlijkse traditie van te maken. Samen hopen wij met dit project elk jaar weer veel mensen te inspireren!

Het 40-dagenproject is een gezamenlijk initiatief van Gabriël en Stichting Encour. Gabriel wil haar klanten graag helpen te leren leven vanuit ‘genoeg’. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen.

Wat kun je verwachten als je meedoet?

Iedere dag ontvang je een e-mail met een toepasselijke Bijbeltekst die te maken heeft met geld, een overdenking hierbij die uit het leven is gegrepen, een uitspraak en een opdracht waarmee je de Bijbelse lessen in de praktijk kunt brengen. De overdenking is in tekst- of video vorm.  Klik hier voor een voorbeeld van de mails die wij toesturen.

Inschrijven 40 dagen mailing

* verplichte velden

Als je je inschrijft sturen we je alleen de dagelijkse overdenkingen en informatie die daarmee te maken heeft. Onze privacyverklaring vind je hier.

Aanmelden
Zowel klanten van Gabriël, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen deze e-mails gratis en geheel vrijblijvend ontvangen. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor de overdenkingen voor 2022. Je kunt de overdenkingen van 2018, 2019, 2020 en 2021 hieronder terug lezen.

Overdenkingen
De overdenkingen en video’s voor 2022 zijn geschreven/gemaakt door Antonie Treuren, Cora Treuren, Paul van der Laan, Joëlla Opraus, Bram Rebergen, Koert Jansen, Hans Alblas, Harmen Niemeijer, Tom Kolsters, Joop Gankema, Joost Schelling, Carla van der Vlist en Maroesja van der Pols. Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de schrijvers en de 40-dagentijd. Het hoofdthema van 2022 is 7G: God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade en Geven.

‘Ik vond de overdenkingen elke dag een parel. Ik zag er elke dag naar uit en wilde er geen een missen. Echt heel goed.’

‘Ik heb er van genoten, het was verfrissend vol met nieuwe inzichten en aansporingen.’

‘Ik vind het goed dat jullie dit zo doen. Geld is voor veel meer mensen dan we vaak beseffen een bron van onrust en vaak is het ook nog een taboe om het er over te hebben. Veel zaken hebben jullie in jullie mails geraakt. Daarnaast: ik vind het oprecht mooi dat jullie 40 dagen lang een onderwerp dat zakelijk zo dicht bij jullie staat op een mooie manier betekenis hebben gegeven.’

‘Ik was blij verrast dat het niet ging om jezelf te verrijken maar juist: wat kan ik met mijn rijkdom doen.’

2018: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: bezit, rentmeesterschap, schuld, voorziening, overvloed, spaarzaamheid en vrijgevigheid. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2018 bekijken.

2019: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: meer door minder, armoede, rijkdom, sabbat-en jubeljaar, geld en geluk, tienden en stille week. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2019 bekijken.

2020: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: gerechtigheid, God liefhebben boven alles, je naaste liefhebben als jezelf, barmhartigheid, de vroege kerk en bezit, rust en doel in crisistijd en liefhebben als Jezus. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2020 bekijken.

2021: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: God en wij, vrij van schuld, vraag advies en wees eerlijk, werk om te geven, investeren in de eeuwigheid, bezint eer ge begint en prioriteiten in perspectief. Onderaan de pagina kun je alle overdenkingen van 2021 bekijken.

2021: In deze serie overdenkingen zijn de volgende thema’s behandeld: God, Geld, Geluk, Gezondheid, Gerechtigheid, Genade en Geven.

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2021

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2020

Bekijk hier onze 40-dagentijd inspiratie
van 2019

Bekijk hier de 40-dagentijd inspiratie
van 2018

KLANTEN ERVARINGEN

 -Ton de Gooijer-

“De verschillende opties zijn keurig gemaild en voor mij was daardoor snel duidelijk wat voor mij de beste optie was.”

Waardering: 10,0

-Arie Slob-

“Gabriël kan voor veel mensen een zegen zijn.”

-Durk Muurling-

“Ik ben in mijn dagelijks werk als voorganger altijd druk met zorg aan mensen, maar voor mijzelf zorgen is niet mijn sterkste kant. Daarom ben ik blij dat Gabriël mijn verzekeringen verzorgt en dat ik voor financiële raad altijd bij hen terecht kan. Kan ik lekker met mensen aan de gang!”

Waardering: 9,5

-Judith Bakker-

“Prettig. Vanaf het begin leek de adviseur meteen een bekende van me. Direct antwoord in begrijpelijke taal.”

Waardering: 10,0

-René Ruitenberg-

“Wie doet zoiets in deze tijd? Geweldig dat alle winst naar goede doelen gaat!”

Waardering: 9,5

9,5

NIEUWS & ARTIKELEN

Stichting Gabriël geeft € 46.750 weg!

Op maandag 23 mei 2022 is het bestuur van Stichting Gabriël weer bij elkaar gekomen om te kijken welke goede doelen en ideële projecten zij dit jaar kunnen ondersteunen. De stichting wordt voornamelijk gefinancierd door de winstuitkering van Gabriël Financiële Bescherming. Dit jaar heeft het bestuur besloten een prachtig bedrag van € 46.750 beschikbaar te stellen. In totaal hebben ze hiermee 16 goede doelen kunnen ondersteunen. Als organisati zijn we dankbaar om zo deze mooie organisaties te kunnen ondersteunen. […]

20 juni 2022|
Ga naar de bovenkant