“Met mijn belegging maak ik de wereld een stukje beter.”

Beleggen met impact

Gabriël wil bijdragen aan een betere wereld. Bij ons beleg je alleen in producten waar je zelf achter kan staan. Wij geloven dat je rendement moet komen van organisaties die waardig omgaan met mensen en de mensenrechten respecteren. We willen niet investeren in organisaties die kinderen laten werken, discrimineren of afpersen. We geloven ook dat de wereld beter af is zonder corruptie. We willen daarom investeren in bedrijven die eerlijk en transparant te werk gaan.

Als iedereen op deze manier zou beleggen dan zou geen enkel bedrijf meer meewerken aan corruptie en moeten alle bedrijven waardig omgaan met mensen als ze investeerders willen blijven aantrekken. De impact is daarom groot als je op deze manier investeert. Jouw geld maakt dus echt het verschil.

Naast de duurzame beleggingen geloven we in de kracht van investeringen in ontwikkelingslanden. Wil je op lange termijn mensen in deze landen helpen dan is het belangrijk dat de werkgelegenheid daar meer op gang komt. Dat doe je door te investeren in bedrijven in deze landen.

Met jouw geld realiseer je echt impact in mensenlevens. Een mooi voorbeeld hiervan is het bedrijf M-KOPA waar wij in beleggen. Zij leveren zonnepanelen voor een betaalbare prijs. Mensen kunnen deze betalen door een microkrediet af te sluiten. Hierdoor wordt het ook voor mensen in ontwikkelingslanden mogelijk om stroom op zonne-energie te kunnen krijgen. In het filmpje hieronder zie je hoe met deze belegging mensen op het platteland in Kenia worden geholpen.
Veel mensen in Kenia beschikken helemaal niet over stroom en kunnen nu eindelijk hier wel over beschikken. Het geeft ze de mogelijkheid om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden, kinderen die ’s avonds huiswerk kunnen maken en televisie te kijken. Als mensen al wel beschikte over stroom was dit opgewekt door een aggregaat welke wordt aangedreven door kerosine. Naast dat dit vervuilend is, is de uitstoot ook slecht voor de gezondheid voor mensen die er vlakbij wonen. Beleg je bij Gabriel, dan beleg je in dit soort wereld verbeterende projecten.

Klant aan het woord

“Ik ben van oudsher een echte spaarder. Risico heeft me nooit aangetrokken. Maar ik begon ooit met 7 procent rente. Inmiddels zitten we op nul en door inflatie en belastingen neemt de waarde van mijn geld verder af. Mijn beleggingsadviseur van Gabriël heeft me ervan overtuigd dat ik wel degelijk nog rendement op mijn spaargeld kan maken, in ruil voor een klein risico. Dat risico is, nu ik me erin heb verdiept, goed te overzien. En: ik kan mijn geld binnen een paar werkdagen ‘uit’ de beleggingen halen. Dat wist ik ook niet, ik dacht altijd dat geld in beleggingen muurvast zat.”

Sparen doen we bijna allemaal maar beleggen is voor veel mensen spannend. Toch zien we de belangstelling voor beleggen groeien nu spaargeld weinig tot niets oplevert. Gabriël helpt je met een duidelijke visie zodat je kunt beleggen met impact op je geld en op de wereld om je heen.

Mark en Jacqueline van den Dries, beleggen duurzaam via Gabriël

2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016
Voorzichtig 6,84% -10,85% 6,73% 0,96% 9% -3,84% 2,97% 3,06%
Gemiddeld 8,61% -13,19% 11,54% 2,75% 14,00% -5,95% 7,07% 3,12%
Risicobereid 9,76% -14,55% 14,41% 3,71% 17,17% -7,38% 9,18% 3,16%
Avontuurlijk 11,54% -16,11% 18,22% 4,96% 19,19% -9,03% 11,34% 4,30%
3 jaars gemiddelde 5 jaars gemiddelde
Voorzichtig 0,91% 2,54%
Gemiddeld 2,32% 4,74%
Risicobereid 3,21% 6,10%
Avontuurlijk 4,55% 7,56%

Aantrekkelijk rendement

Bij Gabriël onderzoeken we voortdurend beleggingsfondsen die investeren in organisaties die passen bij onze visie op geld. We hebben een eigen beleggingsstrategie ontwikkeld die investeert in duurzame en impactvolle fondsen. Via deze fondsen investeren wij in meer dan 1500 bedrijven en overheden over de hele wereld. Onze voorkeur gaat uit naar bedrijven die door de jaren heen stabiel groeien en behoren tot de groep van de meest maatschappelijk en ethisch verantwoorde organisaties ter wereld. Wat onze beleggingsstrategie uniek maakt is dat we ongeveer 1/3e deel investeren in ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld door middel van microkredieten. Je hebt hiermee de zekerheid dat we streven naar een mooi rendement op je geld, terwijl je de wereld een stukje beter maakt.

Investeren in een betere wereld kan goed gepaard gaan met het behalen van een mooi rendement. Wist je dat een duurzame beleggingsportefeuille doorgaans net zo goed presteert als een klimaatvervuilende portefeuille? Dit hebben de resultaten uit het verleden bewezen. Resultaten uit het verleden geven echter geen garantie voor de toekomst, terwijl beleggen op duurzame wijze wel gegarandeerd impact heeft.

Bij Gabriël vinden we het belangrijk dat je impact realiseert met je geld, je geld inzetten voor een betere wereld. Als je dat bereikt, dan is dat wat ons betreft het hoogst haalbare rendement. Maar natuurlijk streven we ook naar een goed rendement. De procentuele rendementen van de afgelopen jaren zie je hiernaast.

Zo werkt het

Allereerst gaan we met je in gesprek over jouw persoonlijke wensen, doelen, kennis en ervaring. Wat is belangrijk voor je? Welk risico past bij je? Vervolgens geven we advies over hoe jouw beleggingsportefeuille hier optimaal op kan worden afgestemd. Dit kan met één van de profielen binnen de Gabriël Duurzame Vermogensstrategie, of in beleggingsfondsen die wij speciaal voor jou selecteren. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden. Je kan je geld gaan beleggen op een vrije beleggersrekening. Dit kan een particuliere rekening zijn of als je een bedrijf hebt een zakelijk rekening. De tweede mogelijkheid is om met onze beleggingen specifiek te sparen voor je pensioen. Dit wordt ook wel een lijfrenterekening genoemd.

Beleggen gaat net zo makkelijk als sparen via een rekening. Wij openen voor jou deze rekening. Nadat de rekening is geopend kan je geld overboeken naar je beleggingsrekening. Dit gaat net zo gemakkelijk als een overboeking naar je spaarrekening. Wij zorgen ervoor dat dit belegd wordt op de afgesproken manier. Wij openen de rekening voor je bij Noordnederlands Effectenkantoor. Met hun app of als je inlogt op hun platform kan je ieder moment zien wat je saldo is en waar je in belegt. Hiernaast zie je een voorbeeld van de app.
Als je belegt in onze duurzame beleggingsstrategie kan je altijd geld opnemen. Als je dat wilt, staat je geld binnen een week weer op je eigen bankrekening.

Ben je beleggingsklant en wil je via de website inloggen, klik dan hier. Wil je gebruik maken van de app? Klik dan hier om de app voor android gebruikers te downloaden of klik hier om de app voor Apple gebruiker te downloaden.

Deze functies zitten in de app:

 1. Inzicht in de haalbaarheid van je beleggingsdoel
 2. De waardeontwikkeling van je portefeuille
 3. Meer veiligheid door SMS-verificatie en eventueel Face ID
 4. Geld inleggen via iDEAL

Deze functies zitten er (nog) niet in:

 1. Haalbaarheid aanpassen van je doelvermogen
 2. Berichtenbox

Interesse? Neem contact op met een van onze adviseurs

  Zielhorsterweg 71
  3813ZX Amersfoort
  E-mail: info@gabrielfb.nl
  Tel: 033-4556555