“De eerste verzekering waarbij ‘voor elkaar klaarstaan’ meetelt.”
Verzekeren: noodzakelijk kwaad of iets heel moois?
Het bestaat nog: voor elkaar klaarstaan. Denk aan je kerkgemeenschap, je koor, je club of je kring. Er is de bereidwilligheid om naar elkaar te luisteren en te helpen. Gewoon, omdat je elkaar kent.
Bij Gabriël vinden we dat die saamhorigheid net zo goed voor een verzekering kan gelden. Zoals verzekeren ooit bedoeld is: met je eigen gemeenschap geld opzij leggen voor eventuele schade, maar óók kijken of je elkaar kunt helpen door de handen uit de mouwen te steken. Of door elkaar emotioneel steun te geven. Het blijft een prachtige gedachte.
Daarom introduceren we nu een nieuwe verzekering: Gabriël Samen Verzekerd. Een verzekering waarvan alleen mensen uit je eigen gemeenschap, koor, club of kring een polis kunnen afsluiten. Zodat:
- je elkaar als verzekerden tenminste een beetje kent; het is ‘jullie’ verzekering,
- je elkaar de helpende hand kunt reiken,
- geld dat niet opgaat aan schadevergoedingen en kosten terug kan naar je eigen kring,
- we samen kunnen bepalen wanneer de verzekering uitkeert.
Is de Gabriël Samen Verzekerd 100 procent nieuw?
Deze verzekeringspolis is nieuw. Het idee is eigenlijk al heel oud: gewoon verzekeren zoals het ooit bedacht is. Loyaal aan elkaar zijn. Je naaste helpen of geholpen worden door je naasten. Met geld of met echte hulp.
Zo werkt het
Benut de onderlinge verbondenheid in je eigen ‘kring’
Verzekeren kan anders, leuker, zinvoller. Met Samen Verzekerd brengt Gabriël datgene terug waar het ooit om begonnen is: met elkaar geld apart zetten maar óók in actie komen als dat kan. Loyaal zijn op verschillende manieren. Dat werkt zo:
- Eén polis
Gabriël organiseert een verzekering voor bijvoorbeeld jouw kerkgemeenschap, koor, club of kring. Alle leden kunnen zich daarmee verzekeren. - Meerdere verzekeringen
Je kunt kiezen uit verzekeringen voor opstal, inboedel, aansprakelijkheid, reizen, rechtsbijstand en auto’s. - Eigen WhatsApp-groep
De verzekering is van de hele groep, dus kunnen we er ook samen contact over hebben. Bij schadegevallen werkt dat bovendien sneller. Daarom is er een besloten WhatsApp-groep, geleid door Gabriël. - Ook échte hulp telt mee
In de WhatsApp-groep kun je elkaar ook te hulp komen. Bij schade gaat het lang niet altijd om de financiële vergoeding, maar net zo goed om échte hulp. Zie je in de WhatsApp-groep dat iemand een probleem heeft? Dan kun je meteen kijken of je ergens mee kunt helpen. - Tot € 1.500 soepele afwikkeling, dus minder rompslomp
Omdat er wederzijds vertrouwen is, kunnen kleinere claims soepeler worden afgewikkeld en uitbetaald. Door de betrokkenheid van alle deelnemers staat integriteit niet ter discussie. - Het gedachtengoed staat voorop bij schade
Een verzekering kan niet zonder polisvoorwaarden. Dat geldt ook voor Samen Verzekerd. Maar we kijken altijd éérst naar onze gezamenlijke intentie en dan pas naar de ‘kleine lettertjes’. En doet zich toch een complex geval voor? Dan overlegt Gabriël met vertegenwoordigers van jouw eigen kring.
Jos en Marieke zijn verzekerd via Gabriël Samen Verzekerd
Voorbeelden van er gewoon voor elkaar zijn:
Voorbeeld 1
Stel: bij een van de verzekerden is ingebroken. Dan gaat het om meer dan alleen schade: iemand uit de groep kan bijvoorbeeld aanbieden om een nachtje te komen logeren, als de verzekerde angstig is als gevolg van de inbraak. Op deze manier helpt Samen Verzekerd iedereen er voor elkaar te zijn.
Voorbeeld 2
Stel: in de keuken van een van de verzekerden slaat de vlam in de pan. Een professioneel bedrijf zal drie dagen bezig zijn om de gevolgen op te ruimen. De verzekering dekt de kosten als het gezin drie dagen in een hotel verblijft. Maar via de WhatsApp-groep komt er meteen hulp: het gezin krijgt bijvoorbeeld kosteloos een vakantiewoning aangeboden. Daar is het aan te danken dat de kosten van een hotel, 650 euro, niet geclaimd worden. Anderen bieden maaltijden aan. Het positieve effect is dubbel:
- Je krijgt met elkaar de kans iets voor een ander te doen en onderlinge banden te verstevigen.
- Naarmate er binnen jouw groep verzekerden minder schade wordt geclaimd, blijft er meer geld over. Dit komt in de vorm van een gift ten goede aan jouw eigen kring, kerkgemeenschap, koor of club.
Waarom doen mensen mee?
✓ Je wilt loyaal kunnen zijn aan elkaar
✓ Je kent elkaar
✓ Je hebt minder last van rompslomp
✓ Door elkaar te helpen hoeft soms minder schadevergoeding te worden uitbetaald; dat geld kan terug naar je eigen kring
✓ Je wilt je kinderen een beter voorbeeld geven van onderlinge financiële saamhorigheid
Meer specifieke informatie
Misschien heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen. Of misschien wil je meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp inzien.
- Klik hier voor extra informatie in een vraag & antwoord vorm over Gabriël Samen Verzekerd.
Staan je vragen er niet tussen? Stel ze dan gerust via onderstaand contactformulier.