Het is Kerst als ik deze blog schrijf. Kerst is voor veel mensen de tijd van het jaar waarin ze even stil staan en afstand nemen van het drukke dagelijkse leven. En waardevolle tijd doorbrengen met hun geliefden. Al is dit met de huidige coronamaatregelen wat lastiger dan anders.

De hedendaagse maatschappij vraagt veel van mensen. We moeten veelal mee in de stroom van de tijd. Dagelijks worden we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid prikkels. Waar is de tijd gebleven dat we nog geen internet en sociale media hadden? We kunnen bijna niet meer zonder onze mobiele telefoon, die ons continu van gewenste en ongewenste nieuwsmeldingen voorziet. En natuurlijk, de technologie heeft ons veel goeds gebracht. Informatie is altijd voor handen. Weet je iets niet, dan biedt een zoektocht op Google je snel duidelijkheid. Vanuit huis kunnen we de hele wereld bereiken.

En toch is het goed om af en toe stil te staan in je drukke leven. Om te reflecteren op hoe je in het leven staat. Na te denken waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. En echte aandacht te hebben voor de mensen om je heen. Oud-collega Martijn van Essen, die naast zijn werk actief is met het maken van eigen muziek, heeft daar een mooi nummer over geschreven: “Trage tijd”. Hij schrijft treffend over de behoefte aan vertraging van de tijd: “ik wil vertragen, ruimte ervaren, trage tijd, langzaam leven, overgeven, vrij bewegen”.

De drukte van het leven herbergt ook het risico in zich dat je wellicht te weinig stil staat bij je financiën. Waardoor je het overzicht mist over je inkomsten en uitgaven. En waardoor je vaak niet in staat bent om de optimale financiële keuzes te maken. Dat kan er voor zorgen dat je onrust over je geld ervaart. Bij Gabriël komen we dit regelmatig tegen in de gesprekken met onze klanten. Mensen kloppen bij ons aan omdat ze geen grip hebben op hun financiën.

Samen met onze klanten willen wij uitgebreid stil staan bij hun financiële situatie. Ruim de tijd nemen om de behoeften en wensen op financieel vlak te leren kennen. Wat beweegt je, wat is belangrijk in jouw leven? En hoe kunnen jouw financiën waarde toevoegen aan je leven? Door je inkomsten en uitgaven nauwgezet op een rijtje te zetten krijg je overzicht. En dat leidt uiteindelijk tot financiële rust.

Met de jaarwisseling wensen we elkaar het beste voor het nieuwe jaar. Ik wens jou financiële rust toe.

Deze blog is geschreven door Ronald in ’t Veld