De 7Life-scan
De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Beheerder stijl.

Woorden die passen bij de Beheerder stijl
Controle / Meerwaarde / Weloverwogen / Vindingrijk / Investering / Gastvrij/ Bewuste cadeaus / Gevoel voor geld / Observeren / Efficiency / Zuinig / Waardevol / Omgevingsbewust

Over jouw stijl
Je hebt gevoel voor geld. Meer nog; geld betekent voor jou zekerheid, mogelijkheden en vrijheid om je eigen keuzes te maken. Geld is vooral een goede investering, een persoonlijke rijkdom, welvaart maar ook welzijn. Je goed en veilig voelen. Geld is dus waardevol voor jou. De Beheerder Stijl houdt van balans en kwaliteit, orde en overzicht. Je hebt graag grip op je eigen leven, spullen en geld. Van nature ben je gastvrij en investeer je tijd, geld of cadeautjes in mensen of projecten die je raken. Je bent efficiënt en weloverwogen, gul voor anderen en soms zuinig voor jezelf. Bij alles wat je koopt denk je eerst: “Is dit het waard? Krijg ik waar voor mijn geld? Wat levert het me op? Wat is de beste deal?” Je wilt het meeste halen uit je budget, dus let je goed op aanbiedingen en kortingen. En natuurlijk zorg je voor een goede voorbereiding. Je neemt de tijd om te vergelijken, de opties naast elkaar te zetten, alles te overwegen en dan pas te gaan voor de beste keuze en de beste prijs. Voor jou is goedkoop vaak duurkoop, dus je bent niet bang om geld uit te geven aan kwaliteit.

Maar boven alles weet jij: geld is zeker niet alles wat telt. In jouw leven wil je balans vinden èn behouden. Jij streeft naar een waardevol en rijk leven, waarin alle ruimte en tijd is voor je vrienden of je geliefden. Voor genieten van vrije tijd en van hobby’s die je verrijken als mens. Je houdt van thema’s als duurzaamheid, het milieu en de natuur, jouw omgeving en de planeet. Je leeft als onderdeel van een maatschappij, waar je graag een positieve invloed op hebt.

Jouw Geldstijl
Je houdt zelf de regie over je geld, je bent een echte rentmeester. Alles wat jij in handen hebt, wil je vermeerderen. Zo zorg je ervoor dat je nooit tekort komt, of rood staat. Je zou kunnen zeggen dat je een natuurtalent bent met geld. Je hebt oog voor waardevolle dingen, hebt je eigen zaken onder controle en je weet altijd meer te maken van wat je hebt. Met een beetje geld bereid je nog de lekkerste maaltijd voor je gasten, je maakt van elk cadeautje een feestje en hebt oog voor echte koopjes. Jij komt altijd op je financiële pootjes terecht en maakt het meeste van elke situatie. Zelfs een crisis weet je nog om te buigen naar een succes, omdat je kansen en mogelijkheden ziet. Dwars door de tegenslagen heen.

Dat hoeft niet te betekenen, dat je persé rijk wilt worden, of een groot huis wilt kopen. Jij gaat voor de beste investering, die past bij jouw beleving van rijkdom. Rijkdom is voor jou echt een breder begrip dan je geld. Het is ook een waardevol leven, vriendschappen die ertoe doen, genieten van vrije tijd of een mooie hobby, de ruimte om je eigen keuzes te maken. Je bent je heel bewust dat alles een prijs heeft. Veel geld verdienen heeft ook een prijs: weinig tijd voor andere zaken. Je maakt dus weloverwogen een keuze, zodat je altijd een leven van waarde leeft. En dan het liefst zonder geldzorgen….

Financiële Bescherming voor jou
Je maakt weloverwogen keuzes en doet grondig onderzoek voordat je iets nieuws koopt of een investering maakt. Dat kan je ook (te) voorzichtig en behoudend maken. Het is dan handig om goed advies in te winnen, die met jou een overzicht maakt van alle “voors en tegens”. Je kunt dan sneller in beweging komen en nog succesvoller zijn met je geld, maar ook je energie en je tijd. Je hebt immers ook behoefte aan de ruimte om die balans in je leven te behouden: werken én genieten van je opbrengsten.

Je hebt je eigen financiële zaken prima voor elkaar, dus je hebt bijna geen advies nodig. Maar je krijgt graag input over slimmer omgaan met het geld dat je overhoudt. Denk eens aan handige tips over investeren, zonder meteen aandelen te hoeven kopen.

Als je onder druk staat, dan kan je opeens minder gul worden of je zelfs zorgen gaan maken over je financiën. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je je leven minder op orde hebt of je de balans verliest tussen privé en werk. Je kunt dan zelfs gierig worden, een focus krijgen op je geld en eerst je financiën of je waardevolle spullen onder controle krijgen. Het voelt dan als een zekerheid, een geruststelling als je maar genoeg geld op de bank hebt, of je favoriete dingen kunt verzamelen. Je legt dan een te grote nadruk op de invloed van geld in je leven.

Het is dan goed om advies in te winnen, maar ook om weer op zoek te gaan naar die balans. Investeer in jezelf, neem de rust om tot echte oplossingen te komen en zie ook deze crisis als een mogelijkheid tot groei.

Je geld voor jou laten werken
Omdat geld vooral een manier voor je is om te investeren, om meerwaarde te krijgen in jouw leven en dat van anderen, kijk je altijd naar groeikansen. Jouw geld staat liever niet stil op een rekening, maar wordt meteen ingezet richting een fonds of een initiatief waar je je in hebt verdiept. Je deelt van nature graag van jouw rijkdom (of dat nu je geld, je tijd of je energie is), maar je doet dat intentioneel. Jouw investeringen vertellen iets over wie je bent, waar je in gelooft. Hoe je je leven wilt leven.

Je hebt je financiën meestal prima op orde en je kunt over het algemeen goed met geld omgaan. Daarbij hoort ook weggeven aan anderen of aan goede doelen. Je bent een echte weldoener. Maar je geeft niet zomaar geld weg. Dat doe pas nadat je hebt kunnen nadenken of research hebt gedaan. Je geeft als er een relatie is en je de mensen werkelijk kent die met jouw geld gaan werken. Dan geef je écht met een goed gevoel. Het liefst ondersteun je organisaties of projecten die mensen weer op eigen benen zetten, hen zelfstandig maken. Je geeft liever geld voor een waterput of graan om in te zaaien, dan aan een paar maaltijden bijvoorbeeld. Je blijft altijd gericht op die meerwaarde en groei.

Jouw talenten als het gaat om geld
Omdat je zo creatief en vindingrijk bent met geld en middelen, kom je op hele originele en mooie oplossingen om duurzaam en optimaal te leven. Je hebt oog voor de samenleving en voor je omgeving; je observeert sowieso heel goed. En dat maakt dat je sterke keuzes maakt, die jou en de mensen in je directe omgeving altijd sterker maken, of je nu veel geld hebt of weinig.

De kracht van coaching voor een Beheerder
Een beheerder heeft zijn leven op orde. Balans is een belangrijk woord en dat is er (bijna) altijd. Als de balans zoek is, kan de stress als bovengemiddeld zwaar worden ervaren. Los van de balans kun je ook gewoon geïnteresseerd zijn in investeren. Investeren in jezelf of investeren in anderen of bedrijven. Allemaal goede redenen om met een coach een traject aan te gaan.

Bij Gabriël werken we met zeer ervaren en kundige coaches die je hierin verder kunnen helpen. Door ervaring uit de praktijk, weten de coaches waar ze het over hebben. We werken met verschillende methodieken. Door middel van een intakegesprek zal er eerst rustig besproken worden wat de mogelijkheden zijn. Het is verstandig rustig te overwegen of dit bij je zou kunnen passen. Een onderdeel van een traject kan de complete 7Life-scan zijn waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches.