De 7Life-scan
De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Verbinder stijl.

Woorden die passen bij de Verbinder stijl
Positief / Toekomstgericht/ Humor / Oplossingen / Nieuwsgierig / Samen / Inspiratie / Sociaal / Ontwikkelingsgericht /Persoonlijke groei / Enthousiast

Over jouw stijl
Nieuwsgierig, leergierig en sociaal: “de Verbinder” staat met beide benen in het leven en houdt er ook nog eens van te dromen over de toekomst. Er is altijd weer iets om te ontdekken of te leren, nieuwe mensen om te ontmoeten en leuke ideeën om verder te ontwikkelen. En daarvoor heb je ook geld nodig, dus je denkt na over je financiën en je budget. Maar niet te veel, want je houdt van een spontane actie op z’n tijd. Geld is voor jou de luxe om van je leven te genieten, op een manier die bij jou past. Je houdt van mooie dingen, leuke reizen en bijzondere ervaringen en vindt het dan niet erg om daar geld aan uit te geven. En je kunt houden van gadgets; nieuwe, mooie dingen die je leven verrijken. Geld is een middel om van het leven te genieten, gelukkig te zijn, leuke dingen te doen en jezelf te ontwikkelen.

Jouw Geldstijl
Jij houdt van vrijheid! Je bent nieuwsgierig, kan in het moment reageren en wilt je eigen grenzen bepalen. Geld moet voor jou vooral positief zijn, niet te veel een keurslijf of een strak budget. Je maakt zeker plannen, en hebt ook graag je geldzaken goed geregeld. Maar je geeft graag geld uit aan iets moois, een leuke gadget of een inspirerende reis.

Je denkt niet te veel na over het verleden, maar leert zeker van je fouten. En je kijkt daarbij ook regelmatig naar anderen, op zoek naar voorbeelden of inspiratie.

Je kunt intuïtief zijn in je keuzes, maar hebt geleerd of ervaren dat je beter verstandig kan zijn met je geld. Daarvoor heb je dan eigen “trucjes”, hulpmiddelen of manieren, die jou helpen om bewust om te gaan met je geldzaken.

Je bent graag gul naar anderen, houdt ervan om te delen van wat je hebt. Je kan genieten van dingen samen te doen, en om een ander blij te maken met een cadeau of een bijzondere ervaring.

Financiële Bescherming voor jou
Natuurlijk sta je open voor advies over je geld, maar je praat dan ook zelf mee over oplossingen. Je houdt immers van je vrijheid en maakt graag je eigen keuzes. Soms pak je dan liever een boek met leuke tips, of beter nog: je zoekt op internet naar wat handige sites, dan dat je een gesprek regelt met een professional. Die gesprekken kan je sowieso wat saai vinden… Liever een snelle oplossing dan een lang traject voor jou.

Jouw omgeving is altijd belangrijk voor jou. Je kijkt graag om je heen, werkt samen met mensen en leert van de relaties die je hebt. Soms kan je een omgeving hebben, die een verkeerde invloed heeft op jou of jouw geldkeuzes. Zoek dan vooral eens een nieuw netwerk of andere inspirerende mensen op, die jou uitdagen om meer met je geld te doen. Of om andere geldkeuzes te maken. Dat geeft je meteen weer nieuwe energie en ideeën!

Als je krap komt te zitten met je geld word je niet meteen heel zenuwachtig. Je bedenkt meestal snel een creatieve, handige oplossing. Je denkt altijd verder in de toekomst en ziet dan weer nieuwe mogelijkheden en kansen.

Als je wel in de (geld-)stress komt, kan je je problemen vaak kleiner maken of niet al te serieus nemen. Dat is meteen een valkuil voor jou, want je bent dan minder geneigd om hulp te zoeken. Terwijl je wel veel inspiratie kunt opdoen door een goed gesprek of een handig hulpmiddel. Het is dan heel belangrijk om vooral niet weg te lopen, excuses te zoeken of te ontkennen. Jij hebt alles in handen om weer nieuwe deuren te openen, en als jij het niet kunt: vraag dan eens rond in je grote netwerk. Meestal vind je dan zelf, al pratende, een nieuw idee of een briljante oplossing….!

Je geld voor jou laten werken
Geld is niet alleen om van te genieten en om leuke dingen mee te doen. Je houdt ook van ontwikkeling en groei. En ook daar zet je je geld voor in. Je houdt ervan om steeds nieuwe kanten van jezelf te ontdekken, of om te groeien als mens. Een opleiding, een nieuwe cursus, verdieping of coaching kan echt op je verlanglijstje (blijven) staan. Liever niet te veel terug in de schoolbanken, maar vooral door ervaring, inspiratie en persoonlijke verdieping.

Voor jou staan relaties en mensen altijd bovenaan, geld is niet het belangrijkste in je leven.

Zelfs al zou je een miljoen winnen: je geeft eerst een goed feest voor al je vrienden en gaat dan pas nadenken over stap 2 en 3…!

Je geeft met alle plezier geld, tijd of energie aan goede doelen of aan anderen. Dat moeten wel initiatieven zijn waarbij je je betrokken voelt en die een positieve oplossing bieden voor mensen. Je houdt van (levens-)verhalen van anderen en kan echt geraakt worden door een initiatief dat dichtbij jou of je vrienden komt. Als iemand in jouw omgeving heeft geworsteld met een zware ziekte, of een handicap, dan kan je bijna niet anders dan bijdragen en inspringen. Vooral als je dat samen met een groep kan doen.

Nadenken over de toekomst doe je graag, maar meteen iets regelen vergeet je dan weleens. Je vindt het geen probleem om dat over te laten aan een ander, vooral als je daar een klik mee voelt. Je ziet altijd mogelijkheden voor groei en wil ruimte houden om je eigen keuzes te maken in de toekomst. Je zit niet graag ergens aan vast en een uitgebreid financieel plan kan je snel gaan vervelen. Dus liever een paar goede afspraken en genoeg vrijheid voor creatieve en intuïtieve keuzes, die je in het moment kunt maken.

Jouw talenten als het gaat om geld
Je hebt een sterk netwerk van mensen om je heen, die je graag willen verder helpen. Soms lijk je wel een magneet; mensen willen graag bij jou in de buurt zijn.

Ook als het over geld gaat, of je administratie; je kunt altijd wel ergens aankloppen. En daarbij kijk je zelf ook nog eens goed om je heen, altijd op zoek naar leuke nieuwigheden of slimme ideetjes. Jij houdt van ontwikkeling en groei en hebt een neusje voor nieuwe trends en kansen.

De kracht van coaching voor een Verbinder
Een mooi advies voor iedere Verbinder: vertrouw op je intuïtie en ga voor groei. Je weet maar nooit hoeveel invloed jij kan hebben op de wereld om je heen! Als Verbinder ben je geïnteresseerd in psychologie, of de sociale kant van geld, rijkdom en waardevol leven. Geld is voor jou een manier om nog meer van je leven te genieten. En daarvoor kan je altijd inspiratie gebruiken.

Bij Gabriël werken we met een aantal kwalitatieve en positieve coaches die je hierin zouden kunnen inspireren en verder helpen. We werken met verschillende methodieken. We zullen specifiek op jouw situatie aansluiten als het gaat om de methodiek die we gebruiken. Een onderdeel hiervan kan de complete 7Life-scan zijn waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches. Op die manier kun je erachter komen of je een klik ervaart met de coach, wat natuurlijk een belangrijke voorwaarde is om zo’n traject mee aan te gaan.