De 7Life-scan
De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Pionier stijl.

Woorden die passen bij de Pionier stijl
Innovatie / Verbeteren / Avontuur / integer / Onafhankelijk / Aanpakken / Moedig / Normen & Waarden / Recht door zee / Snelheid / Zwart Wit /Impact / Kort door de bocht

Over jouw stijl
Je hebt sterke waarden en normen. Dat is eigenlijk de basis voor alle keuzes die je maakt, de overtuigingen die je hebt. Ook je geld, je administratie en je financiële vrijheid heb je (of doe je) niet zomaar. Dat maakt je heel consequent, ook in je geldzaken. En daarbij sta je open voor eerlijke, no nonsense kritiek, altijd op zoek naar een goede verbeterslag. Kom maar op met dat advies! Doordat je houdt van verbetering, zoek je altijd naar meer. Ook met je geld. Zo kom jij op originele nieuwe ideeën en toepassingen, waar ook anderen wat aan hebben. Want als het voor jou werkt, kan je bijna niet wachten om ook anderen te overtuigen: “Kom op, dat kan beter! Pak je kans op verbetering!”

De Pionier Stijl is niet bang voor een stevige uitdaging of een nieuw avontuur. Je kunt zwart-wit en uitgesproken overkomen en hebt duidelijke opvattingen over geld, hoe je je geld wilt besteden en wat je een risico (of een “no go”) vindt. Je hebt duidelijk eigen grenzen. Je hebt niet persé een warm gevoel bij geld. Het is er, of het is er niet. Geld is vooral praktisch: nieuwe mogelijkheden, dingen bereiken of een bepaald resultaat behalen.

Jouw Geldstijl
Je maakt eigen, duidelijke keuzes over geld. Je durft risico’s te nemen als dat nodig is, gaat regelmatig buiten de gebaande paden en staat altijd open om iets nieuws te beginnen.

Geld uitgeven is geen probleem, je hebt een eigen budget en je bent doelbewust bezig.

Jij kunt ondernemend zijn, en kijkt daarbij naar de praktische impact van geld: wat bereik ik er ècht mee?! Geld is een middel voor jou, waarmee je vrijheid kunt ‘kopen’ en impact kunt hebben op de wereld om je heen. Je hebt altijd ideeën en een hoofd vol plannen. Dat is ook zo voor je geld en je financiën. Jij bedenkt nieuwe manieren om rond te komen, of om geld te verdienen.

Je hebt sterke waarden en normen. Je houdt je ook graag aan de bestaande regels, jouw integriteit is belangrijk voor je. Gelukkig is er nog genoeg ruimte om – binnen die regels en afspraken – vernieuwend en ondernemend te zijn met je geld.

De basis voor alle keuzes die je maakt zijn de overtuigingen die je hebt. Ook je geld, je administratie en je financiële vrijheid heb je (of doe je) niet zomaar. Dat maakt je heel consequent, ook in je geldzaken. Je kunt zelfs behoudend overkomen in de manier waarop je je zaken regelt. Zo heb je liever een vaste adviseur, of een eigen administratie(-bureau). Zelf de administratie bijhouden doe je liever niet; repetitief, herhalend werk ga je meestal uit de weg. En iets consequent bijhouden, alles bijvoorbeeld netjes in de juiste mapjes, kan jou vervelen.

Financiële Bescherming voor jou
Als je onder (grote) druk staat, kan je zomaar grote risico’s nemen met je geld. Dat is echt een valkuil, waar je jezelf voor kunt beschermen. Maak dus, vooral in een periode waarin je je niet sterk of goed voelt, geen plotselinge beslissingen. Maar slaap er nog een nachtje over, of vraag advies van iemand die je vertrouwt. En zorg vooral voor nieuwe energie, genoeg avontuur en afwisseling in je leven. Dat werkt beter dan een groot geldbedrag uitgeven, waar je later mogelijk spijt van krijgt.

Je staat altijd open voor eerlijke, no nonsense kritiek, eerlijk op zoek naar een goede verbeterslag. Kom maar op met dat advies! Een goede adviseur kan voor jou echt wonderen verrichten. Je kunt het dan zelfs comfortabel vinden om je hele financiële verhaal uit handen te geven, zeker als er wederzijds vertrouwen is.

Je geld voor jou laten werken
Als je een keer een smak geld op je rekening hebt staan, dan is er maar één echte mogelijkheid: eindelijk alle vrijheid om te starten met een nieuw avontuur! Of dat nu een uitdagende onderneming is, of een intensieve wereldreis maken of een weeshuis bouwen ergens ver weg… Je hebt ideeën genoeg!

Geld weggeven doe je niet zomaar. Je hebt een sterke overtuiging over goed of fout, en je geeft aan organisaties of projecten die passen bij die overtuiging. Daarbij let je op meetbare resultaten, een eerlijke verdeling en thema’s waar jij warm voor loopt.

Als je ergens geld, tijd of energie doneert of investeert, dan ben je er ook een voorvechter voor. Je gelooft in die organisatie of in dat initiatief. Maar… je bent niet persé geneigd om daar al je tijd en energie aan te geven. Je bent immers alweer met een volgend project bezig!

Jouw talenten als het gaat om geld
Je durft je geld in te zetten om je doelen te behalen, je leven volop te leven. Geld is voor jou geen beperking of iets dat je kan remmen of tegenhouden. Je bent altijd in beweging, open voor kansen en mogelijkheden. Ook geld is iets dat je kan regelen, waar je ideeën over hebt. Dat maakt jou heel zelfstandig en ondernemend.

Een andere kracht is jouw eerlijkheid, integriteit en je open houding om kritiek en advies te ontvangen. Je houdt van (snelle) verbeteringen en kijkt daarin juist naar jezelf. Fouten zijn er om van te leren en houden je zeker niet tegen om opnieuw met iets te starten. Maar dan graag beter, dan je daarvoor al was…

De kracht van coaching voor een Pionier
Jij bent graag bezig met innovatie en ontwikkeling. Omdat je daar zo’n visie en passie voor kunt hebben, vergeet je wel eens in het hier en nu stil te staan bij zaken die ook zo belangrijk voor je kunnen zijn. En soms kun je ook wel wat hulp gebruiken als het gaat om die (grootse) passie. Bij Gabriël werken we met een aantal zeer ervaren en kundige coaches die je hierin zouden kunnen spiegelen en verder helpen. We werken met verschillende methodieken. Per situatie zetten we in wat het beste is. Dit kan de complete 7Life-scan zijn waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches.