De 7Life-scan
De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Doener stijl.

Woorden die passen bij de Doener stijl
Actief / Details / IJverig / Behulpzaam / Hands-on / Nuchter/ Stap voor stap / Trouw / Reactief / Kwaliteit / Puntje op de i / Afronden / Handig

Over jouw stijl
De Doener Stijl is zuinig, nuchter, zuinig en praktisch. Je houdt van overzicht en van lijstjes of budgetten. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” kan bij jou passen.  Je kunt perfectionistisch zijn en je let op de details. Je geld houd je dus ook liever zelf bij, waarna je alleen nog hulp nodig hebt voor wat grotere keuzes. Zoals het regelen van een hypotheek, of een lastige belastingaangifte. Maar ook in dat soort zaken heb je alles goed in handen en wil je controle houden op je uitgaven en je inkomsten. Je voelt je verantwoordelijk en je houdt van orde. En aangezien je goed bent in alles wat je doet, doe je het liever zelf. Ook je geldzaken en je administratie.

Je werkt hard voor je geld; zonder zweet geen inkomsten. Je vindt het ook prima om te genieten van je geld, maar dan heb je de neiging om vooral praktische of nuttige zaken te kopen. Je geeft over het algemeen niet meer uit dan dat er binnen komt, de verleiding om zomaar iets aan te schaffen buiten je budget weet je meestal te weerstaan. Je houdt ook niet van allerlei luxe overbodige dingen: Te veel rommel in huis, daar word je onrustig van.

Jouw Geldstijl
Je hebt graag alles op orde, bent netjes en hebt graag overzicht over alles wat je doet. Als je iets nog niet kunt, blijf je oefenen en proberen, net zolang tot je het in de vingers hebt. Dat geldt ook voor je financiële zaken en je administratie. Je houdt ervan om controle te hebben, je eigen manier van werken en een duidelijk overzicht te behouden. Je weet meestal prima wat er op je rekening staat, hoeveel je nog te besteden hebt, wat je budget is en welke buffer je nodig hebt.

Je hebt liever je hele administratie in mappen, of in een eigen systeem waar je elk moment bij kunt. Je kunt iets goed onderhouden en let op de details. Je bent liever zuinig en geeft niet graag zomaar geld uit. Je bent verantwoordelijk en betrouwbaar.

Ijverig en toegewijd houd je je administratie regelmatig in de gaten. Je hebt het liefst dat alle betalingen en wijzigingen op tijd zijn bijgewerkt. Dan ben je niet tevreden tot alles klopt, je je hele lijstje hebt afgecheckt en je zeker weet dat je administratie en je geldzaken precies kloppen.

Dit alles maakt je vaak heel goed en succesvol met geldzaken, hoewel je voorzichtig en behoudend kunt zijn in de keuzes die je maakt.

Financiële Bescherming voor jou
Omdat je let op alle details, kan je weleens de hoofdzaken en bijzaken door elkaar halen. alles lijkt belangrijk en je kan dan verzanden in lange overzichten en schema’s. Daar heb je dan goed advies of ondersteuning voor nodig.

Omdat je je verantwoordelijk voelt, kan je het ook vervelend vinden om schulden of extra lasten op je te nemen. Zelfs een hypotheek kan dan spannend voelen. Het is goed om je dan te verdiepen en alle opties goed naast elkaar te zetten, voordat je een keuze maakt die te voorzichtig of behoudend is.

Het communiceren over geld of financiën kan voor jou lastig zijn. Je bent een praktisch mens en hebt vaak al iets geregeld, voordat een ander kan meedenken of meepraten. Dat kan echter wel belangrijk zijn, als je samen met een partner of een geliefde gaat beslissen over financieel en geldkeuzes. Die check make je dus meenemen bij elke grote keuze: heb ik eigenlijk wel afgestemd wat de ander wil?

Als je geldzaken zijn niet op orde zijn of je kunt niet voldoen aan je verantwoordelijkheden, dan  ga je toenemende druk ervaren. Dan kan het lastig zijn om hulp in te schakelen of te praten over je onzekerheden. Je gaat dan nog harder werken, of nog zuiniger zijn dan je al was. Het is dan echt belangrijk om juist wel een hulplijn in te zetten, die je vertrouwt en zo praktisch mogelijk voor je aan de slag gaat. Samen vind je dan nieuwe manieren om weer grip te krijgen op je geld en mogelijk ook je geld weer te laten groeien.

Je geld voor jou laten werken
Je bent betrouwbaar en eerlijk, ook als het over geld gaat. Jij zorgt dat je geldzaken kloppen en dat gun je anderen ook. Je hebt altijd wat over voor de mensen om je heen, biedt zonder aarzelen de helpende hand en staat klaar als er nood is. Als een ander problemen heeft, wil je graag inspringen. Dan geef je liever niet zomaar een geldbedrag, maar vooral praktische hulp of ondersteuning. Ook advies om iemand uit de schulden te helpen, kan bij jou passen. Je kan dan stap voor stap weer orde en overzicht brengen in de chaos, of praktische tips geven om weer in de zwarte cijfers te komen.

Je houdt van goede doelen die bijdragen aan een betere wereld, maar dan liefst op een actieve en nuchtere manier. Je bent wellicht niet de grootste donateur van geld, maar zeker wel van energie en betrokkenheid. Jij zegt geen “nee” als je gevraagd wordt om mee te doen in een project of een actie.

Grote geldonderwerpen als pensioen, hypotheek en sparen zijn bij jou vaak al geregeld. Maar een onderwerp als investeren of aandelen kan spannend voelen, door de risico’s die daaraan verbonden zijn. Nadenken over je geldbeheer op de lange termijn kan je dus beter met een specialist doen, die jou heldere en praktische tips kan geven voor financieel beheer en jouw toekomst.

Jouw talenten als het gaat om geld
Jij regelt alles waar je je verantwoordelijk voor voelt grondig en goed! Je kunt perfectionistisch zijn met geld. Je houdt lijstjes bij, maakt “potjes” en kan een budget bijhouden. Je bent betrouwbaar en ijverig. Iets onderhouden, je geldzaken bijhouden, doe je bijna automatisch. Dat maakt dat je een stabiele, solide financiële situatie hebt.

De kracht van coaching voor een Doener
Je voelt je als Doener prettig bij ritme, structuur en een eigen vaste manier van werken. Risico’s kunnen onverantwoord voelen. Verandering kun je soms ook als onwenselijk ervaren. Een verandering levert ook onzekerheid op en een nieuwe manier van werken of doen. Toch kun je soms ook voelen dat dit nodig is, maar kom je er niet helemaal uit. Dit kunnen redenen zijn om eens een coachtraject aan te gaan.

Bij Gabriël werken we met no nonsens coaches die je hierin verder kunnen helpen. Concreet en slagvaardig en,  waar nodig, soms meer uitzoomend op het geheel. We werken met verschillende methodieken en per situatie zetten we in wat het beste is. Dit kan de complete 7Life-scan zijn waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches.