De 7Life-scan


De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Strateeg stijl.

Woorden die passen bij de Strateeg stijl


Hoge lat / Focus / Gestructureerd/ Prioriteiten / Delegeren / Controle/ Doelgericht / Beslissen / Het (of de) beste / Zelf regie / Succes

Over jouw stijl


Voor jou is geld niet een doel op zich, maar vooral een middel om ergens te komen. Om je leven te leven op je eigen voorwaarden, vanuit je eigen standaard. En daarbij ligt de lat hoog en kan het doel ver weg zijn; een stip op de horizon. Dan stippel je geduldig een route uit, zodat je zeker weet dat je je doelen behaalt. Je houdt ervan om te excelleren, verder te gaan en de beste te zijn.

Alles past bij jou in een overzicht, waar je graag controle op houdt. Beslissingen maak je graag. Jij bent graag degene met de touwtjes in handen, maar kan ook prima dingen loslaten en anderen iets laten doen. Zolang je maar met z’n allen de goede kant op gaat. Je houdt van organiseren, regelen, orde en overzicht brengen als er chaos is.

Jij kunt groot denken. Je hebt een duidelijke  visie en gevoel voor succes. Je kunt hoofdzaken en bijzaken prima scheiden en hebt een duidelijke focus. Jij gaat ergens voor en kan dan gerust offers brengen om je doel te behalen.

Jouw Geldstijl


Geld is een middel om je dromen of je doelen te behalen. Je bent dus niet persé met geld bezig, maar neemt het wel mee in je planning als belangrijk. En omdat je alles graag goed regelt en je van nature een echte organisator bent, wil je ook je geldzaken zo goed mogelijk op orde hebben. Daarvoor kan je prima andere mensen inschakelen, je hoeft niet alles zelf te doen. Zeker niet als je iemand in je omgeving hebt die een specialist is, een kenner in geldzaken. Dan geef je vooral de richtlijnen en jouw focus mee en laat je de rest met plezier aan de ander over. Een regelmatige check op hoofdzaken is dan voldoende.

Het blijft voor jou wel belangrijk om je eigen keuzes en beslissingen te kunnen maken.Daarvoor krijg je graag een optie 1, 2 of 3 uitgewerkt. Je kunt dan goed overwegen welke van deze opties het beste past bij jouw plannen en jouw toekomst. Je wilt zelf het overzicht en de controle behouden.

Financiële Bescherming voor jou


Stel jezelf eens de vraag: “Hoe kan geld mijn dromen voor de toekomst waarmaken?”

Het is niet verkeerd om eens te gaan zitten voor een sterk financieel plan, waarin je heel breed al je geldzaken meeneemt, zoals: aandelen, investeringen, jouw ambitie en je financiële zelfstandigheid. Een groeiplan, dat past bij je ambitie natuurlijk. Aarzel niet om een hele goede financiële expert in te schakelen. Of, nog beter, vraag een leider of super-adviseur in je omgeving eens om advies. Zij zullen het geen probleem vinden om tijd vrij te maken voor jou.

Zeker als je een grote stap in je leven maakt (zoals een nieuwe baan, een verhuizing of een nieuwe relatie) of als je een nieuw plan bedenkt, dan is het handig om goed advies in te winnen. Zo maak je je (geld-)planning nog beter.

Als je stress voelt, of als je het gevoel hebt dat iets belangrijks mislukt, kan je je geld steeds strakker in de gaten houden. Je kan het dan lastiger vinden om iets handen te geven, of om een ander te betrekken. Je kunt controlerend en dwingend worden naar de mensen om je heen en een strakker budget “opleggen” aan jezelf en anderen. Geld lijkt dan belangrijker dan mensen, of de relaties die je hebt. Op zo’n moment is het juist belangrijk om even op de rem te trappen en de tijd te nemen voor ontspanning. Tijd inplannen om vanuit overzicht nieuwe inzichten te vinden. En die geven je opeens weer ruimte om te dromen en ambitie om (je plannen) te verbeteren en te groeien.

Je geld voor jou laten werken


Je kunt echt een trendsetter zijn, een leider waar mensen als vanzelf wat naar opkijken. En met recht, want je kunt bergen verzetten als je dat wilt. Zeker als je bijvoorbeeld een paar miljoen wint met de loterij, bijvoorbeeld. Je hebt nog wel een paar knallers van plannen liggen! Maar mocht je niets winnen, dan regel je dat geld toch ‘gewoon’ zelf…

Ook jouw financiële toekomst regel je groots en vol ambitie. Voor jou is bijna alles mogelijk, zolang het maar past in jouw toekomstdroom. Het is geen probleem om een lange termijn planning te maken, je kijkt graag meerdere jaren vooruit. En als die planning eenmaal staat, hou je daar graag aan vast.

Als je geld wilt weggeven, dan doe je dat op je eigen voorwaarden. Je houdt van successen en kijkt ook naar organisaties die (grote) impact hebben en de dingen goed regelen, de organisatie op orde hebben. Met een beetje geluk organiseer je een eigen project of start je zelf een fonds als je geld wilt doneren. Dan weet je in ieder geval zeker dat het top wordt geregeld. Bovendien kan je genieten van regelen en van organiseren, en geef je graag je tijd en energie aan projecten die veelbelovend zijn.

Jouw talenten als het gaat om geld


Jij ziet geld niet als doel, maar als middel. Ook in je geldzaken ben je doelgericht, overzichtelijk en ambitieus. Je kan veel ballen in de lucht houden, werkt hard en blijft heel alert op veranderingen en kansen. Je bent een echte “money manager”-in de dop!

De kracht van coaching voor een Strateeg


Geld is voor jou een manier om je dromen waar te maken. Maar die dromen zijn soms lastig om onder woorden te brengen. Wat is jouw grootste wens, wat wil je bereikt hebben over 5 jaar? Praat hier eens verder over met een coach. In een paar gesprekken met een duidelijk stappenplan kan je je levensdoelen scherper krijgen. Bij Gabriël werken we met een aantal zeer ervaren en kundige coaches. We werken met een aantal verschillende methodieken. Per situatie zetten we in wat het beste is om het doel te bereiken. Dit kan de complete 7Life-scan zijn waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. We kunnen bijvoorbeeld ook aan de slag gaan met een “mood-board” waarbij je woorden of thema’s opschrijft die voor jou belangrijk zijn. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches.