De 7Life-scan


De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Zorger stijl.

Woorden die passen bij de Zorger stijl


Gepassioneerd / Hart volgen / Meelevend/ Authentiek / In het moment / Voorvechter/ Creatief/ Aandachtig /Alles of niets / Oog voor de ander

Over jouw stijl


Met je Zorger Stijl doe je alles het liefst met hart en ziel. Je bent warm, sociaal, gul, gedreven, veelzijdig en betrokken: een echt mensen-mens. Je hebt oog voor degenen die het minder hebben, of die hulp nodig heeft. Of dat nu mensen of dieren zijn. Alles wat leeft, heeft jouw aandacht en je hart. Dan zijn financiën niet altijd het eerste waar je aan denkt, maar dat betekent niet dat je je geld niet op orde hebt. Je wilt daarbij echter wel je gevoel blijven volgen. Als iets niet goed voelt, dan doe je het liever niet.

Voor jou is geluk vooral; zorgen dat de ander het ook goed heeft. Jij wordt echt blij van genoeg voor iedereen. Samen zorgen we dan voor een mooiere wereld.

Omdat je met hart en ziel ergens voor gaat, leef en werk je vanuit passie. Geld helpt jou daarbij, zodat je meer kunt betekenen voor anderen. Je bent gericht op geluk, meer dan op geld, je let op het welzijn van mensen, meer dan hun welvaart. Je weet waar je echte rijkdom ligt, en je zorgt dat je daarop gericht bent. En geld, ach: dat is vooral heel nuttig en een mooi middel om anderen blij te maken!

Je bent een alleskunner met veel interesses, die liever bezig is met de dingen waar je warm voor loopt. Als dat dus niet “geld” is, zorg dan dat je het goed geregeld hebt, zodat je alle tijd hebt voor “rijk leven”!

Jouw Geldstijl


De Zorger maakt keuzes met het hart, niet met het hoofd. Daarbij kan je inlevend zijn en sensitief voor sfeer en mensen. Natuurlijk denk je ook na, maar bij de echte beslissingen volg je je gevoel. Geld is voor jou vooral een gevoel van veiligheid, zekerheid of zorg. Mensen, relaties en het hier & nu zijn belangrijker. Je leeft immers maar èèn keer! Jij verzamelt liever mooie en rijke ervaringen dan een berg geld…

Geld is daarmee vooral een randvoorwaarde, een praktisch iets dat je goed geregeld wilt hebben zodat je volop kunt leven zonder al te veel zorgen. Dat betekent vooral veel overzicht en structuur, zonder dat het ingewikkeld wordt gemaakt of dat je er veel aan hoeft te doen. Je regelt je geldzaken dus zo goed mogelijk en geeft jezelf grenzen om jezelf te beschermen.

Je kunt soms lastig “nee” zeggen als een ander vraagt om hulp, en dan kan je weleens een impulsieve keuze maken over geld.

Om dat te voorkomen, hou jij van duidelijke afspraken en een administratie die je zelf kunt bijhouden.

Jouw ervaringen maken je daarin ook sterker. Je leert telkens weer van de momenten in je leven waarin je goede of slechte geldkeuzes maakte. En die dragen bij aan jouw eigen geldstijl, waar jij je goed en veilig bij voelt.

Financiële Bescherming voor jou


Advies krijgen over je geldzaken kan best spannend of ongemakkelijk zijn. Zeker als je met iemand moet praten die je niet kent, of die je niet vertrouwt. Je doet de dingen graag goed en kan daarin bevestiging of zekerheid zoeken bij een ander. Zeker als dat een expert is. Dan kan jij je onzeker gaan voelen, of zelfs incompetent. Is dat vertrouwen er wèl, dan geef je liever alles uit handen en volg je het advies volledig. Je regelt je geldzaken dan ook liever helemaal bij èèn persoon of instantie, dan dat je elke keer weer opnieuw een keuze moet maken of het internet moet langs zoeken. Je bouwt dus liever aan een goede relatie met een adviseur of een organisatie en daarvoor neem je ook even de tijd. Tijd om te ontmoeten, je vragen te kunnen stellen en elkaar te leren kennen.

Als je het overzicht kwijt bent, je onzeker wordt over je geldzaken of fouten gaat maken, dan kan je stress ervaren. Geldstress zorgt, dat je zomaar (impuls) aankopen gaat doen om jezelf een beter gevoel te geven. Als troost of als afleiding van je zorgen. Je kunt je ook depressief gaan voelen, waardoor je minder geneigd bent om actie te ondernemen of mensen te benaderen om je te helpen.

Dan is het juist goed om eens in gesprek te gaan, of om mensen op te zoeken die hetzelfde als jij hebben ervaren. Je kan echt grip krijgen op je geldzaken, door een goede coach te vinden of door te kiezen voor een stappenplan dat weer orde brengt in alle chaos. Daarbij blijf je het belangrijk vinden om je emoties te kunnen delen en kwetsbaar te kunnen zijn. Je houdt van echtheid en jezelf zijn bij de ander. En daarvoor heb je veiligheid en duidelijkheid nodig van de mensen om je heen.

Je geld voor jou laten werken

De Zorger geeft graag geld weg aan mensen of goede doelen die het nodig hebben. Je geeft als iets je raakt, of als je iemand ontmoet die je weet te inspireren. Dan ben je ook gul en persoonlijk en vaak ook impulsief, je geeft vanuit je hart.

Je hebt een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en komt op voor de zwakkeren in de maatschappij, je bent een echte voorvechter voor mensen die het moeilijk hebben of worden buitengesloten, kleiner worden gemaakt en gepest. Je kunt onvermoeibaar zijn in je inzet om de wereld een beetje beter te maken voor de mensen of de dingen die je raken.

Jouw geld mag daar ook aan bijdragen; jij vindt het geen probleem om extra te geven als het nodig is, of om meer dan 100% te investeren als dat verschil kan maken.

In het moment kan je grote keuzes maken, zeker als je hart geraakt wordt. Deze keuzes mogen natuurlijk wel passen in jouw grote plan. Het is dus belangrijk om een beeld te hebben van jouw geld in de toekomst. Zelfs al voelt dat een “ver van mijn bed show”. Daarbij heb je goede voorbeelden nodig, duidelijke verhalen of echte ervaringen van anderen. Jij kunt heel visueel zijn en hebt eerst een duidelijk beeld of een gevoel nodig voordat je iets echt begrijpt.

Je hebt bovendien een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en wilt niet dat iemand tekort komt, waar jij je verbonden mee voelt. Je regelt je geldzaken vooral met het geluk van de ander in gedachten. De mensen waar jij om geeft, komen niets tekort. Daar zorg jij wel voor!

Jouw talenten als het gaat om geld


Je bent liever gul dan zuinig. Mensen zijn welkom, en als iemand een tekort heeft of financiële zorgen, dan spring je bij en help je van harte. Je hebt gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid en komt op voor de zwakkeren om je heen. Mensen die het minder hebben, kunnen bij jou aankloppen als het nodig is. De Zorger heeft oog voor anderen. Dat betekent niet persé dat je al je geld weggooit; je geeft gewoon graag aan de mensen om je heen. Je bent echt attent en gaat zonder aarzelen op zoek naar datgene dat je vriend of vriendin, je partner of je kind heel gelukkig maakt.

De kracht van coaching voor een Zorger


We weten best dat je als Zorger vooral let op de ander. Maar het is natuurlijk heel belangrijk dat je ook aan jezelf denkt, zodat je happy blijft en voor iedereen kan blijven zorgen! Brené Brown zegt dat zo sterk: Praat met jezelf, zoals je doet met iemand waar je van houdt. Vraag jezelf dus eens af: waar geniet jij echt van? Waar krijg je energie van? Wat zou jij ontzettend leuk en mooi vinden, als een ander dat voor je zou doen? Waarom doe je dat dan niet gewoon voor jezelf…?

Als je vastloopt in deze vragen of maar niet verder komt in iets waar je graag verder in wilt komen, kan Gabriël je helpen. Bij Gabriël werken we met een aantal fijne, persoonlijke coaches. We werken met verschillende methodieken. Per situatie proberen we aan te sluiten bij de precieze vraag en wens. Een onderdeel van het coachtraject kan de complete 7Life-scan zijn waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches. Op die manier kun je erachter komen of je een klik ervaart met de coach, wat een belangrijke voorwaarde is om zo’n traject mee aan te gaan.