Naast aandacht voor onze klanten leek het ons leuk en goed eens iets te delen over de interne bedrijfsvoering van Gabriël. Hoe wordt er omgegaan met medewerkers en welke visie streven we na? In dit nieuwsbericht vertellen we je daar graag wat meer over.

Samen met een externe adviseur hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in effectiever werken, helpen om lange termijn te denken, terugdringen van werkstress door te werken met een vast weekritme en meer vrijheid neer te leggen bij de medewerkers. Uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat medewerkers hier gelukkiger door zijn geworden. De werkdruk is afgenomen en het ziekteverzuim is gedaald. Meer vrijheid geven aan de medewerkers heeft hier de grootste bijdrage aan geleverd.

Medewerkers hun eigen werktijden en werkplek laten bepalen

Na twee brainstormsessies met het hele kantoor hebben we een tweeledig actieplan opgesteld. Daar vanuit is een klein team aan de slag gegaan met aanpassingen in onze fysieke werkplekken. Het kantoor is vervolgens verbouwd waardoor flexplekken met onder andere sta-bureaus zijn ontstaan. Op dat moment zijn de 40 urige werkweek en vakantiedagen komen te vervallen. In plaats daarvan hebben we een taakomschrijving en de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de uitvoer van die taak. Waar, wanneer en hoelang ieder daaraan besteedt is aan de medewerkers zelf. Je ziet hierdoor dat medewerkers makkelijker dingen voor thuis ook op doordeweekse dagen kunnen inplannen. We kijken hierin naar resultaat.

Beloningsbeleid

Hoe motiveer je een medewerker in zijn functie en hoe geef je deze een passende blijk van waardering? Dit doen we onder andere door met elkaar te bepalen wat goede salarissen zijn. Wat is genoeg? Hoe bepaal je dat? Door middel van een beloningsbeleid wat medewerkers beloont aan de hand van excellentiepunten, kan een medewerker zelf kiezen hoe zijn werk en zijn salaris eruit gaat zien. Besteed je graag tijd aan acquisitie of neventaken? Dan geven we hier een extra beloning voor. Als je er voor kiest dit niet te doen en daardoor een ‘rustiger leven’ is dat ook helemaal prima. Naast een organisatie-breed overeengekomen basissalaris, zijn er dus meerdere mogelijkheden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie.