Op verjaardagen wordt nog wel eens gesproken over hypotheken. Met name de hypotheekrente is een bekend onderwerp. Als je een rente van 4% of hoger betaalt ben je een dief van je eigen portemonnee.

Als je zo om je heen allerlei verhalen over hypotheken hoort kan dat een onrustig gevoel geven. Heb ik het wel goed geregeld? En als ik van plan ben om voor het eerst een huis te gaan kopen hoe weet ik dan hoe en waar ik dit het beste kan afsluiten?

De regels rondom hypotheken veranderen nog wel eens. Als je vroeger een huis ging kopen en daarvoor een hypotheeklening afsloot had je de keuze uit veel verschillende vormen. Je mocht de rente onbeperkt aftrekken bij je belastingaangifte. En alle kosten die je naast de prijs van de koopwoning moest betalen (denk aan de bekende kreet ‘kosten koper’) konden veelal in de hypotheek worden meegefinancierd.

Dat is tegenwoordig toch wel anders. Een starter heeft op de woningmarkt nog maar een beperkte keuze uit hypotheekvormen. Je moet de hypotheek volledig aflossen in maximaal 30 jaar tijd wil je gebruik kunnen maken van de hypotheekrenteaftrek. En vanaf 1 januari 2018 zal je alle bijkomende kosten uit eigen spaargeld moeten betalen.

Tegenwoordig kan er steeds meer via internet worden geregeld. Vakantiereizen, boeken, sieraden, je kan het zo gek niet bedenken of het is wel via internetaanbieders aan te schaffen. Ook voor het afsluiten van een hypotheek kan je op internet terecht. Maar de vraag is dan wel of je de beste koop doet. Een hypotheek is een complex product. Voor de consument is het een lastige zoektocht om de bij hem of haar meest passende hypotheek te vinden. Zeker als je ook alle voorwaarden van verschillende hypotheekverstrekkers wilt uitpluizen. En je moet rekening houden met alle wettelijke regels die voor hypotheken van toepassing zijn.

Voor veel mensen zijn hun woonlasten (of het nu een hypotheek of een huurlast betreft) de grootste uitgavenpost elke maand. Laat je daarom altijd professioneel en integer begeleiden als je op zoek bent naar een passende hypotheek. De adviseurs bij Gabriël zijn hier dagelijks mee bezig. Ben je op zoek naar goed en eerlijk hypotheekadvies neem dan contact met ons op. We helpen je graag!