Pensioenleeftijd stijgt naar 68 jaar
Per 1 januari 2018 wordt de pensioenleeftijd verhoogd naar 68 jaar. Betekent dit dat je dan pas met pensioen kan? Gelukkig niet! In veel pensioenregelingen wordt namelijk de vrijheid gegeven dat de medewerker zelf kan aangeven of die op 68 jaar of enkele jaren eerder of later wilt starten met de pensioenuitkering. Als je later start zal je pensioenuitkering in principe hoger zijn. En eerder met pensioen gaan levert een lagere uitkering op.

Lagere pensioenopbouw mogelijk
Door de stijging van de pensioenleeftijd kun je in je pensioenregeling minder pensioen opbouwen. Daardoor is het nog belangrijker om het heft in eigen handen te nemen en zelf iets te regelen voor als je wilt stoppen met werken.

Je financiële toekomst verbeteren
Er zijn veel mogelijkheden om je pensioensituatie te verbeteren: je kunt zelf extra inkomen bij elkaar sparen maar je kunt bijvoorbeeld ook je lasten op pensioendatum verlagen. Belangrijk daarbij is om eerst duidelijk te hebben wat je precies nodig hebt en wat er allemaal al is.
Wij kunnen je helpen door je inzicht te geven in je financiële situatie zowel nu als in de toekomst. Ook bekijken we daarbij wat er gebeurt als je iets overkomt.

De adviseurs bij Gabriël zijn dagelijks bezig om mensen te helpen met hun pensioen. Ben je op zoek naar goed en eerlijk pensioenadvies neem dan contact met ons op.

We helpen je graag!