De 7Life-scan
De stijl die we op deze pagina verder uitlichten is een onderdeel van de 7Life-scan. 7Life is een uitgebreide methodiek die is ontwikkeld door het bedrijf A Motion Company. Deze scan vertelt meer over drijfveren, passies en communicatie-voorkeuren. De scan bevat zeven stijlen die allemaal onderdeel zijn van ieder mens. De ene persoon is echter comfortabeler in een bepaalde stijl, terwijl dit voor een ander totaal anders kan zijn. Maar iedereen bezit de stijlen en kan ze (met meer of minder moeite) inzetten en gebruiken. De zeven stijlen zijn: Doordenker, Doener, Beheerder, Verbinder, Zorger, Strateeg en Pionier. We gebruiken deze methodiek bij Gabriël al jaren. Het geeft inzicht in vele aspecten van een persoon. In ons financieel advies richten we ons in eerste instantie tot jouw eerste voorkeursstijl. Dit geeft een beeld over jouw voorkeuren. Het is ook mogelijk om een totale 7Life-scan af te nemen, inclusief terugkoppeling. Wanneer je hierin geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten. Hieronder vind je meer informatie over de Doordenker stijl.

Woorden die passen bij de Doordenker stijl
Observeren / Nadenken / Behoudend / Onderzoeken / Eigen manier van doen / Zelfstandig / Rustig / Vriendelijk /Loyaal

Over jouw stijl
Met je Doordenker Stijl ben je iemand die zich graag ergens in verdiept; je kijkt vooral verder en denkt breder. Je bent heel erg jezelf; autonoom, observerend en eigen-wijs. Jij hebt eigen interesses, waar je enthousiast over kunt zijn. Je leeft vanuit je eigen keuzes en overtuigingen, die je maakt nadat je alle “voors en tegens” hebt kunnen overwegen. Hoewel je over veel dingen kunt nadenken en soms een ‘druk gedachteleven’ hebt, kan je houden van rust en overzicht om je heen. Om op te laden en even goed na te kunnen denken heb je ook ruimte en tijd nodig. Plotselinge veranderingen, spanningen en conflicten kan je spannend en vervelend vinden: dan zie je vooral de beren op de weg.

Jouw Geldstijl
Je houdt ervan om de dingen op je eigen manier te doen en te onderhouden. Je hebt een eigen manier van werken, organiseren en regelen. Dat is ook zo voor je geldzaken.

De praktische (en steeds weer terugkerende) zaken die horen bij administratie of financiën kan je niet fijn vinden om te doen. Je denkt graag een eigen routine of aanpak uit en hebt minder interesse in de uitvoerende kant van geld of je financiën. Je hebt je administratie op orde, op je eigen manier. Op anderen kan je echter chaotisch of warrig overkomen. Maar jij regelt de dingen gewoon op je eigen manier. En dat voldoet meestal redelijk.

Geld kan ook echt jouw onderwerp zijn, waar je het liefst alles van weet. Maar ook dan is het lastig om de praktische kant van je geldzaken goed te blijven onderhouden. Je bent niet echt een fan van standaardtaken, of ‘klusjes’ die steeds opnieuw terugkomen. Jouw administratie bijhouden hoeft dan zeker geen hobby te zijn, kan je zelfs vermijden of een ander laten doen.

Financiële Bescherming voor jou
Geldzaken geef je liever uit handen. Maar dan wel nadat je alle vragen hebt kunnen stellen en je zelf onderzoek hebt kunnen doen. Over grote uitgaven denk je eerst rustig na. Je laat geld nog liever op je rekening staan, dan dat je een overhaaste actie moet doen.

Van nature ben je risico-mijdend en behoudend met je geld. De enige uitzondering kan zijn, als je geld nodig hebt om jouw hobby of interesse te financieren: dan kan je opeens wèl impulsief zijn en een groot bedrag uitgeven. Ook als je anderen het niet begrijpen, of zelfs als je budget het minder toelaat; je bent dan vastberaden. Geld mag niet een beperking zijn, om je interesses na te jagen!

Je hebt vooral ondersteuning nodig als er (mogelijk) spannende dingen gebeuren in je leven, zoals een grote verandering die je heeft verrast, of een vervelend conflict dat jou of je gezin raakt. Dan is het heel prettig om extra informatie te krijgen en even te kunnen afstemmen met een expert, zodat je weer overzicht krijgt en nieuwe inzichten om je keuzes verstandig te kunnen maken.

Je geld voor jou laten werken

Je vindt het geen probleem om geld weg te geven aan een goed doel, of aan een ander. Ook hierin volg je je eigen ideeën en kan je hele originele of onbekende projecten of organisaties kiezen. En slimme, out of the box investeringen doen in creatieve of artistieke projecten. Of vernieuwende bedrijfjes, startende ondernemers, en ga zo maar door. Daarbij let je altijd op de filosofie of het gedachtegoed van die partijen. Als die matcht met die van jou, dan kan je zomaar slimme, eigenzinnige dingen doen met je geld!

Je bent liever behoudend met je geldkeuzes, dus ook als je gaat nadenken over investeren en sparen, of jouw geldsituatie in de toekomst. Dan baseer je je keuzes ook op lessen die je geleerd hebt in het verleden. Je kunt het lastig vinden om oude gedachtes over geld, of gewoontes die je al jaren hebt, los te laten. Daar wil je dan eerst even goed over na kunnen denken, en goed praten over alle (mogelijke) risico’s.

Jouw talenten als het gaat om geld
Je bent onderzoekend en wilt graag op de hoogte zijn. Dus je kunt je goed verdiepen in je geldzaken, als dat nodig is. En dan kijk je verder dan anderen, op zoek naar de kern of de essentie. Geld is dan een middel om je leven in te richten naar je eigen gedachten en filosofie.

De kracht van coaching voor een Doordenker
Als Doordenker neem je graag de tijd voor grote vraagstukken. Degelijk iets uitdenken is een enorme kracht. Dit kan er soms wel in resulteren dat er geen daad bij gedachten worden gevoegd. Hoewel je ergens diep van binnen graag in beweging komt voor dingen die er voor jou echt toe doen, houdt iets in jou je tegen. Bovendien kun je verandering soms als onwenselijk ervaren, omdat je niet van die onzekerheid houdt. Dit kunnen redenen zijn om eens een coachtraject aan te gaan. Geen vluchtig, oppervlakkig gesprek, maar een degelijk traject met een professional.

Bij Gabriël werken we met een aantal zeer ervaren en kundige coaches. We werken met verschillende bewezen methodieken en onze coaches brengen belangrijke ervaring mee in de sessies. Er kan in de sessies gebruik gemaakt worden van de complete 7Life-scan waarbij je inzicht krijgt in alle 7 stijlen voor jouw situatie en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Klik hier voor meer informatie over onze coachingstrajecten of bel ons om een gratis kennismakingsgesprek middels videobellen in te plannen met één van onze coaches.