Woensdag 17 februari 2021 start dit jaar de vastentijd. Van oudsher een periode van bezinnen, tot rust komen. Als er een gebied is waarin veel mensen onrust ervaren dan is dat wel rondom hun financiën. De Bijbel biedt ons echter ook op financieel gebied veel handvatten. Het 40-dagenproject is een gezamenlijk initiatief van Gabriël en Stichting Encour. Gabriel wil haar klanten graag helpen te leren leven vanuit ‘genoeg’. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Daarom hebben wij in 2018 de 40-dagentijd omtrent financiën ontwikkeld. Met deze alternatieve invulling van de vastentijd willen we je uitdagen om meer te leren over de Bijbelse lessen die te maken hebben met geld en hoe je dit praktisch vorm kan geven. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede Vrijdag.

Omdat de eerste serie overdenkingen zo goed ontvangen zijn hebben wij besloten om er een jaarlijkse traditie van te maken. Samen hopen wij met dit project elk jaar weer veel mensen te inspireren! De overdenkingen voor 2021 zijn geschreven door Andries Knevel, Joop Gankema, Paul van der Laan,  Joëlla Opraus, Bram Rebergen, Leo de Vos, René van Loon, Wim Dekker, Wim Kater en Peter Briscoe. Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken. Klik hier voor meer achtergrondinformatie over de schrijvers en de 40-dagentijd. De thema’s die we dit jaar behandelen zijn: God en wij, vrij van schuld, vraag advies en wees eerlijk, werk om te geven, investeren in de eeuwigheid, bezint eer ge begint en prioriteiten in perspectief.

Aanmelden

Zowel klanten van Gabriël, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen deze e-mails gratis en geheel vrijblijvend ontvangen. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor de overdenkingen van 2021. Je kunt de overdenkingen van 2018, 2019 en 2020 daar ook terug lezen.

Wat kun je verwachten als je meedoet?

Iedere dag ontvang je een e-mail met een toepasselijke Bijbeltekst die te maken heeft met geld, een overdenking hierbij die uit het leven is gegrepen, een uitspraak en een opdracht waarmee je de Bijbelse lessen in de praktijk kunt brengen. Nieuw dit jaar is dat je op sommige dagen een video ontvangt. Klik hier voor een voorbeeld van de mails die wij toesturen.

Optioneel: Om nog meer verdieping te vinden naast de dagelijkse overdenking maken we dit jaar gebruik van het boek: ‘Jouw Geld Telt’. Je kunt dit boekje hier vooraf bestellen als paperback of als hier als e-book (let op deze is wel in het Engels) en tijdens de 40-dagentijd naast de e-mails lezen.

Korte recensie van het boek ‘Jouw Geld Telt’:
In de wereldeconomie leren we welke rol geld en bezit in ons leven zou moeten spelen. Het gaat om zoveel mogelijke groei van ons geld en bezit. Maar wat leert de Bijbel ons over verdienen, uitgeven, sparen, investeren, geven van geld en het hebben van schulden? Het boek Jouw Geld Telt geeft je concrete antwoorden op deze vragen. Daarnaast krijg je richtlijnen aangereikt hoe je moet omgaan met geld, zodat je ook op dit gebied trouw kunt zijn. Bovendien krijg je inzicht in wat jouw aandeel is in Gods koninkrijk en wat de betekenis van jouw geld en bezit hierin is. Met als doel dat je in vrijheid kan leven vanuit de Bijbelse principes over God en Geld en anderen kan helpen hetzelfde te doen.