14 februari start dit jaar de vastentijd. Van oudsher een periode van bezinnen, tot rust komen. Als er een gebied is waarin veel mensen onrust ervaren dan is dat wel rondom hun financiën. De Bijbel biedt ons echter ook op financieel gebied veel handvatten. Om samen te groeien in financiële rust hebben wij samen met stichting Encour een alternatieve invulling voor de 40dagentijd ontwikkeld. Iedere dag ontvang je een e-mail met een toepasselijke Bijbeltekst dat te maken heeft met geld, een overdenking hierbij die uit het leven is gegrepen, een uitspraak en een opdracht waarmee je de bijbelse lessen in de praktijk kunt brengen.

Met deze alternatieve invulling van de vastentijd willen we je uitdagen om meer te leren over de de Bijbelse lessen die te maken hebben met geld en hoe je dit praktisch vorm kan geven. Om zo toe te leven naar het moment dat Jezus ons heeft vrijgekocht op Goede vrijdag. In deze serie overdenkingen voor de 40dagentijd komen de volgende thema’s aan bod: bezit, rentmeesterschap, schuld, voorziening, overvloed, spaarzaamheid en vrijgevigheid.

De overdenkingen zijn geschreven door de theoloog Prof. Dr. Paul van der Laan en ondernemer Peter Briscoe. Zij vertellen persoonlijke getuigenissen, waargebeurde verhalen die je raken. Klik hier voor een voorbeeld.

Het 40 dagen project: ‘groeien in financiele rust’ is een gezamenlijk initiatief van Gabriël en Stichting Encour. Gabriel wil haar klanten graag helpen te leren leven vanuit ‘genoeg’. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Zowel klanten van Gabriël, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen deze emails gratis en geheel vrijblijvend ontvangen. Doe je ook mee? Geef je dan hier op. (De 40 dagentijd 2018 is afgelopen dus je kunt je hiervoor niet meer opgeven)